İYİ Parti: Kılıçdaroğlu seçimi kazanamaz!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısına aday olarak çıkmak istediğini artık açıktan ilan etmeye başladı... Peki Kılıçdaroğlu'nun bu arzusuna Millet İttifakı'nın ikinci büyük ortağı İYİ Parti ne diyor?

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimine geri sayım sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalefetin çatı adayı olma isteği her geçen gün netlik kazanıyor.

Daha önce katıldığı bir canlı yayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısına aday olarak çıkması halinde "seçimi kazanacağını" savunan Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde Sözcü Gazetesi'ne yaptığı açıklamada da, "Millet İttifakı derse ki 'Siz aday olun' kabul ederim" sözleri ile 2023'te aday olmak istediğini kamuoyuna ilan ettti.  

Ancak Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhur İttifakı'nın doğal adayı Recep Tayyip Erdoğan karşısında başarılı olup olamayacağı muhalefet cephesinde şimdiden tartışılmaya başlandı.

Bu konuda önemli kulis bilgiler veren Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi "Kılıçdaroğlu, ortak cumhurbaşkanı adayı olacak mı?" başlığını taşıyan köşe yazısında İYİ Parti cephesinde bu açıklamaların nasıl yankı bulduğunu aktardı.

İYİ PARTİ'YE GÖRE KILIÇDAROĞLU SEÇİMİ KAZANAMAZ!

İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığına şu ana kadar sesini çıkarmadığını belirten Selvi, "Ama Millet İttifakı’nın ortak adayı olmasına sıcak baktığını zannetmiyorum. Çünkü Kılıçdaroğlu ile seçimi kazanabileceklerini düşünmüyorlar." diye yazdı.

Selvi şöyle devam etti; "Eğer Kılıçdaroğlu bir dayatma içine girerse ortak aday formülü suya düşebilir. O zaman Kılıçdaroğlu sadece CHP’nin adayı olur. Yıpranmamış AK Partili isimlerle dirsek teması kurduğuna göre Kılıçdaroğlu’nun da ortak adaylık konusunda emin olduğunu zannetmiyorum."

KILIÇDAROĞLU'NUN ADAYLIĞINA CHP'LİLER NE DİYOR?

Habertürk yazarı Kübra Par ise "Kılıçdaroğlu’nun önündeki en büyük engel" başlığını taşıyan yazısında konunun seçmen boyutunu değerlendirdi.

"Kılıçdaroğlu 'Millet İttifakı derse ki 'Siz aday olun', kabul ederim' demiş. Kemal Bey adaylığı epeydir ciddi ciddi düşünüyor." görüşünü paylaşan Kübra Par şunları kaydetti;

"HDP dahil muhalefeti oluşturan tüm partilerin seçmeninden oy alabilecek doğru ismin kendisi olduğuna inanıyor. Daha önemlisi şimdiki sistemin Cumhurbaşkanı’na sağladığı yetkileri kullanmayıp parlamenter sisteme geçiş için koltuğunu kısa süre sonra terk etmeyi baştan kabul edecek ‘egosuz, nefsine hakim’ ismin kendisi olduğunu ima ediyor.

Fakat Kılıçdaroğlu’nun bu arzusunun önündeki en büyük engel ne İmamoğlu, ne Akşener ne de Mansur Yavaş...

En büyük engel CHP tabanı...

Dünkü çıkışından sonra bizzat CHP seçmeninden gelen eleştiriler bunu açıkça gösterdi.

İmamoğlu ve Yavaş dururken Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını çok riskli buluyor CHP’liler.

Haksız da sayılmazlar..."

İYİ Parti: Kılıçdaroğlu seçimi kazanamaz! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Millet İttifakı seçim Abdulkadir Selvi Kübra Par
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.