İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olmasına sıcak bakıyor mu?

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti'nin Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına bakış açısını değerlendirdi. İşte yazarın dikkat çeken o yazısı...

2023 seçimlerine sayılı günler kala CHP ve İYİ Parti arasındaki cumhurbaşkanı adayı belirleme krizi Meral Akeşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu karşı karşıya getirdi. Meral Akşener'in Ekrem İmamoğlu'nu her fırsatta desteklemesi ve arka çıkması ''Akşener'in gönlündeki aday İmamoğlu'' yorumlarının oluşmasına neden oldu. Kemal Kılıçdaroğlu ise cumhurbaşkanı adayı olma konusunda son derece kararlı. Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü ''İmamoğlu bekleyecek, Kılıçdaroğlu ortak aday'' başlıklı yazısında Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olması durumunda İYİ Parti'nin nasıl bir yol izleyeceğini kaleme aldı. 

İşte yazarın dikkat çeken o yazısı...

Hani şampiyonluğa en yakın takımlar için, “Şampi” başlıkları atılır ya, Kılıçdaroğlu’nun ortak cumhurbaşkanı adaylığı konusu da öyle bir noktaya geldi.

O nedenle yazımın başlığını, “İmamoğlu bekleyecek, Kılıçdaroğlu ortak aday” diye yazdım. Kılıçdaroğlu’nun ortak adaylığına diğer partiler ikna oldu. Bir tek Akşener kalmıştı. İYİ Parti’de de artık Kılıçdaroğlu’nun adaylığı kabullenilmiş durumda. Ona uygun modeller konuşulmaya başlandı.

Meral Akşener, pazartesi günü partisinin başkanlık divanını topladı. Toplantıda cumhurbaşkanı adayı kim olmalı ve aday nasıl belirlenmeli sorusu tartışmaya açıldı.

Meral Akşener’in toplantının başından sonuna kadar tartışmayı izlediği, not aldığı ama herhangi bir yorum yapmadığı söyleniyor. Bir isim ön plana çıkmıyor. Ama İmamoğlu’nun üzerinde duruyorlar. Bir de Kılıçdaroğlu’na karşı direnç devam ediyor.

ÜÇ ALTERNATİFLİ ANKET

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için alternatifli anketlerin yapılması önerisi getiriliyor.

1. Seçmenin istediği aday kim?

2. 6’lı Masa’nın liderleri arasında hangi isim aday olmalı?

3. Kamuoyunda konuşulan KılıçdaroğluEkrem İmamoğlu, Mansur Yavaş gibi isimler için anket yapılsın.

KILIÇDAROĞLU’NA DİRENÇ

Başkanlık divanının bazı üyeleri Kılıçdaroğlu konusunu tartışmaya açıyor. Kemal Bey’in cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kararlı olduğunun altı çiziliyor. “Kılıçdaroğlu kesin aday. Ya ortak aday olacak ya da CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olacak” deniliyor.

KILIÇDAROĞLU KARARLI

6’lı Masa’nın adayı olmadığı takdirde Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin adayı olacağının altı çiziliyor. 26 Ocak’taki toplantıda cumhurbaşkanı adaylığı konusu ele alınacak ama 30 Ocak’taki lansmandan sonra liderlerin cumhurbaşkanı adayını konuşmak üzere özel bir gündemle bir araya gelmesi öneriliyor. O toplantıya CHP’nin sadece Kılıçdaroğlu’nun ismini getireceği genel bir kabul görmüş durumda. Kılıçdaroğlu adayken CHP, masaya İmamoğlu ve Yavaş ismini önerir mi? İYİ Parti bunun farkında. O nedenle “Kılıçdaroğlu’nun adaylığını engelleyemeyiz” deniliyor.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

 
 
İYİ Parti, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday olmasına sıcak bakıyor mu? ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu İYİ Parti Meral Akşener
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.