İYİ Parti kayyum suskunluğunu bozdu!

İYİ Parti, Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının görevden alınarak yerlerine illerin valilerinin atanması karşısında 2 gündür sürdürdüğü suskunluğu bozdu. Seçmenlerin baskısına dayanamayan İYİ Parti Başkanlık Divanı yerel seçimde işbirliği yaptığı HDP'nin hoşuna gitmeyecek bir açıklama yaptı. Açıklamada HDP'nin adının geçirilmemesi ise dikkat çekti.

İYİ Parti Başkanlık Divanı'nda İçişleri Bakanlığı'nın Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir belediye başkanlarını görevden uzaklaştırması ve yerlerine kayyum atanması değerlendirildi.

Partinin konuya ilişkin açıklamasını ise İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu yaptı.

Açıklamada, "Demokrasi ve hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Ancak seçilmiş olmak, seçilenlere suç işlemek ve hukuka uymamak imtiyazı tanımaz. Teröre ve teröre destek verenlere gerekli ceza verilmeli fakat bu süreçte alınan idari kararlar ve yapılan idari işlemler doğruluk karinesi ile devlete ve hukuka olan itimadı sarsmamalıdır" dedildi.

İYİ Parti kayyum suskunluğunu bozdu!
Yavuz Ağıralioğlu-İYİ Parti Sözcüsü

Açıklamada ayrıca belediye başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içerisinde gerçekleşmiş ise bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamanın iktidarın görevi olduğu belirtildi.

Seçmen baskısı üzerine sessizliğini bozan İYİ Parti, yerel seçim ortağı HDP'nin adını anmadığı açıklamasında hükümeti hedef almaktan çekinmediği görüldü.

Yerel seçime katılacak kişilerle ilgili kararı yargının verdiği ortada olduğu halde İYİ Parti açıklamasında "İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır." diyerek kayyum kararını sorgulamayı da ihmal etmedi.

İYİ Parti’nin kayyum atamalarıyla ilgili açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Demokrasi ve hukuk, millet iradesinin tecelli etmesinin en önemli aracı ve teminatıdır. Ancak seçilmiş olmak, seçilenlere suç işlemek ve hukuka uymamak imtiyazı tanımaz. Teröre ve teröre destek verenlere gerekli ceza verilmeli fakat bu süreçte alınan idari kararlar ve yapılan idari işlemler doğruluk karinesi ile, devlete ve hukuka olan itimadı sarsmamalıdır.

Eğer bazı Belediye Başkanlarının görevden alınmasına sebep olan olaylar son beş ay içerisinde gerçekleşmiş ise; bunu somut ve hukuki argümanlar ile halka açıklamak iktidarın görevidir.

İyi hal kağıdı verdiğiniz, seçmen listelerinde ilan ettiğiniz, seçimde propaganda fırsatı tanıdığınız malum adayların kazananlarına mazbata verip dört ay sonra görevden uzaklaştırma iradenizi milletimize izah etmek mesuliyeti bizzat iktidarındır.

23 Haziran Seçimlerinde terörist başı Öcalan ve kardeşinin bizzat Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak kullanma teşebbüsü, bugün yaptığınız işi anlamsızlaştırmaktadır. Öcalan kardeşleri son seçimde meşru bir aktör olarak kullanma teşebbüsü, 1984’ten beri PKK ile yürütülen terör mücadelesinde bizzat yöneticiler tarafından oluşturulan en büyük zafiyet ve kırılmadır."

İYİ Parti kayyum suskunluğunu bozdu! ile ilgili etiketler İYİ Parti HDP Diyarbakır Mardin Van kayyum
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.