İYİ Parti, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına sıcak bakmıyor

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, son yazısında muhalefet kanadının seçimlerde izleyeceği yola ilişkin kulis bilgilerini kaleme aldı. Acet, İYİ Parti yönetiminin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığına olumsuz baktığını ileri sürdü.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına olumsuz baktığına dair haberlere değindi.

Bunun artık alenileştiğini ifade eden Acet, Kılıçdaroğlu'nun birkaç gün önce Habertürk yayınında "Büyükşehir belediye başkanları bir dönem daha devam etmeli. Başarılarının sürekli olmasını isteriz. Elbette daha iyi yerlere gelebilirler, daha güzel yerlere gelebilirler. Burada hiçbir tereddüdümüz yok bizim" dediğini hatırlattı.

Acet, benzer bir yaklaşımı bir kulis bilgisi olarak İYİ Parti içinden de aldığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Genel Başkan Meral Akşener’in yakın kurmaylarından biri ile bu meseleyi konuştuğumda fark ettim ki, İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığına aynı gerekçelerle İYİ Parti yönetimi de olumsuz bakıyor.

Söylenen şu: 'Biz belediyeleri kaybetmek istemiyoruz. Onları tercih ettiğimiz andan itibaren belediyeleri vermiş oluyoruz. Seçmen buna tepki gösterir mi? Evet, gösterir. Dolayısıyla onları (Yavaş ve İmamoğlu) yerlerinde tutacağız.'

İYİ Parti içinden aldığım bu nabzı şimdi buraya bu şekilde bırakmış olayım. Bir süre sonra Kılıçdaroğlu’nun yaptığı gibi Meral Hanım da belki bu konudaki değerlendirmelerini daha açıktan yapma kararı alabilir."

 

İYİ Parti, İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığına sıcak bakmıyor ile ilgili etiketler İYİ Parti Mansur Yavaş Ekrem İmamoğlu seçim cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.