İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Kaya dövülmemiş, yere düşmüş!

İYİ Parti Edirne İl binasında yaşanan dayak olayı giderek büyüyor. SuperHaber'in olayı yazmasından sonra İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, iki fotoğrafla beraber ilginç bir açıklama yaparak dövülen ilçe başkanının sandalyeden düştüğünü iddia etti. Bu arada Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya'ya yumrukla vurduğu iddia edilen Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın Meral Akşener tarafından, "Siyaset Akademisi Başkanı" olarak atandığı öğrenildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Meral Akşener'in Genel Başkan olduğu iYİ Parti Edirne İl Başkanlığı'nda ilginç bir darp olayı olduğu ortaya çıkmıştı.

İYİ PARTİ EDİRNE İL BAŞKANI DEMİR VE İKİ PARTİLİ İFADE VERDİ!

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, yanında bulunan Profesör Doktor Mehmet Akalın ve Tarık Aldeniz ile beraber, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya'yı darbettiği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Aldığı darbeler sonucunda vücudunda şişlikler oluşan Kaya, ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmış ve İl Başkanı Demir ile beraber diğer iki kişiden şikayetçi olmuştu. Kaya, ifadesinde İl Başkanı Demir'in kendisini makamına çağırarak dövdüklerini ve rehin tuttuklarını söylemişti.

İL BAŞKANI DEMİR'DEN KOMEDİ GİBİ SAVUNMA!

İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya'nın şikayeti üzerine gözaltına alınan İl Başkanı Ekrem Demir ile beraber, Prof. Dr. Mehmet Akalın ve Tarık Aldeniz, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Bu arada, İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir, kendi sosyal medya hesabından ilginç bir açıklama yaparak, dövülen ilçe başkanının sandalyeden düştüğünü öne sürdü.

İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Kaya dövülmemiş, yere düşmüş!

Edirne İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir

Demir, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili arkadaşlarım; Bugün partimizde yaşanan olay ile ilgili olarak farklı yönlendirmeler olduğu görüldüğü için zorunlu bir açıklama yapmak durumundayız. Sayın basın mensupları bu süreç bir süredir parti politikalarından savrulmuş kişilerin tek elden yönetilerek gerek sosyal medya gerek basın yolu ile il başkanımıza ve yonetimimize asılsız iddialar oluşmuştur."

"ÜÇ KİŞİ ARASINDA ARBEDE YAŞANDI!"

Demir, yaptığı açıklamanın devamında, "İl binasına gelen merkez ilçe başkanı Zafer Kaya ve 6 kişi başkan ile görüşmek için geldi. İl yöneticisi Tarık Aldeniz sadece 2 kişinin başkanla görüşebileceğini söylemesi üzerine ilçe merkezine yönlendirdi. Başkan ile görüşen Kaya ve yanındaki Ferhat Turan'ın çıkışta Tarık Aldeniz'e hakaret ve küfür etmesi üzerine 3 kişi arasında bir arbede yaşanmıştır" dedi.

"ZAFER KAYA YERE DÜŞMÜŞTÜR!"

İYİ Parti İl Başkanı Demir, açıklamasında, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya'nın polisteki ifadesinde dövüldüğü iddialarının aksine, "Bunun üzerine yere düşen Zafer Kaya Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akalın ve il Başkanı Ekrem Demir tarafından yerden kaldırılmıştır. Bu sırada ilçe binasında olanlar kapıları tekmeleyerek kırma girişiminde bulunmuştur. İl başkanı tarafından ambulans çağrılarak parti binasından aşağı kadar indirilmiştir." ifadelerini kullandı.

MEDYA VE AÇIKLAMA YAPAN İYİ PARTİLİ MECLİS ÜYELERİ SUÇLANDI!

Demir, açıklamasının son bölümünde ise skandal dayak olayını haber yapan medya organları ile beraber, olayı kınayan İYİ Partili Meclis üyelerini "savruk" diyerek suçladı. Demir'in açıklamasında, "Bazı medya organlarında ve savruk meclis üyeleri tarafından farklı algı yaratılarak il başkanı ve genel başkan yardımcısı olaya dahil edilmek istenmiştir. Ekte gönderdiğim fotoğrafta il başkanı ve genel başkan yardımcısını yaralanan Zafer Kaya'ya yardım etme fotoğraflarını bulacaksınız. Bu konu yargıya taşındığı için ilerleyen zamanlarda detaylı açıklama yapılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Kaya dövülmemiş, yere düşmüş! - Resim : 2

DEMİR, KANIT GİBİ FOTOĞRAFLARI YAYINLADI!

Edirne İYİ Parti İl Başkanı Ekrem Demir, yazılı açıklaması ile birlikte, dayak olayı sonrası çekilen iki fotoğrafı da yayınlayarak, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya'nın dövülmesini, aksine arbede sırasında da, yere düştüğünü kanıtlamaya çalıştığı belirtildi. Demir'in yayınladığı fotoğraflarda, Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya'nın bir sandalyede otururken sağ eli ile sol kolunu acı içinde kıvranırken tuttuğu, kendisine yumruk atanlardan biri olarak şikayet ettiği İYİ Parti Genel Siyaset Akademisi Başkanı olan Profesör Doktor Mehmet Akalın'ın yere çömelerek bir şeyler söylediği görülüyor. Bir başka fotoğrafta ise, Edirne İYİ Parti İl Başkanı Bülent Demir'in de elleri cebinde darp olayı sonrası beklediği anlaşılıyor.

İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Kaya dövülmemiş, yere düşmüş! - Resim : 3

İL BİNASINDAKİ SALDIRIYI İYİ PARTİ MECLİS ÜYELERİ AÇIKLAMA YAPARAK KINAMIŞTI!

Edirne'de ve Ankara'da siyaset kulislerine bomba gibi düşen, İYİ Parti Edirne Merkez İlçe Başkanı Kaya'nın saldırıya uğrama olayını, yine Edirne Büyükşehir Belediyesi İYİ Partili Meclis Üyeleri, "Merkez ilçe başkanımıza parti binasında pusu kurarak alçakça saldıran adamlıktan ve insanlıktan nasibini almamış bir İYİ Partili olarak sıfatlarını yazmaktan utanıdığım Mehmet Akalın, Ekrem Demir ve Tarık Aldeniz sizleri şiddetle kınıyoruz yazıklar olsun. Necamettin Attay, Duygu Şener, Ergun Dönmez İYİ Parti Belediye Meclis Üyeleri" şeklinde açıklama yaparak kınamışlardı.

İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Kaya dövülmemiş, yere düşmüş! - Resim : 4

Prof. Dr. Mehmet Akalın

İLÇE BAŞKANINI DARP OLAYINA ADI KARIŞAN AKALIN SİYASET AKADEMİSİ BAŞKANI ÇIKTI!

Bu arada Merkez İlçe Başkanı Zafer Kaya'ya yumrukla vurduğu iddia edilen Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın Meral Akşener'in yardımcısı olduğu öğrenildi. Akalın'ın genel seçimlerde, milletvekili adaylığının düşürüldüğü anlaşılmıştı. O dönem İYİ Parti Edirne İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Edirne 1. sıra milletvekili adayımız Prof. Dr. Mehmet Akalın'ın milletvekili adaylığı, YSK tarafından düşürülmüştür" açıklaması yapılmıştı. Bu karar sonrasında Akalın milletvekili olamayınca, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanlığı görevine atanmıştı.

MEVLÜT YÜKSEL/ÖZEL HABER

 

İYİ Parti İlçe Başkanı Zafer Kaya dövülmemiş, yere düşmüş! ile ilgili etiketler dayak Edirne İİY PARTİ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.