İyi Ki doğdun nasıl yazılır? TDK'ya göre İyiki doğdun mı yazılır, İyi ki doğdun mu?

Türkçe'de en sık yapılan hata "ki" bağlacıyla ilgilidir. Gündelik hayatta da sıkça kullandığımız ki bağlacıyla ilgili en sık yapılan hata da 'iyi ki doğdun' cümlesidir. Türk Dil Kurumu'na göre iyi ki doğdun mu, iyiki doğdun mu yazılır sorusunun doğru cevabı haberimizde.

İyi ki doğdun, sosyal medyada sık sık yazılan ve bir o kadar da hatalı yazılan bir cümledir. İnsanların bu cümleyle adeta bir imtihanı vardır. Peki, iyi ki doğdun mu yazılır, iyiki doğdun mu?

İYİ Kİ DOĞDUN NASIL YAZILIR? DOĞRU YAZILIŞI NEDİR?

İyi Ki Doğdun Kelimesinin Cümle İçerisinde Örnekleri

- İyi ki doğdun da benim kardeşim oldun. (DOĞRU)
- Bence pastaya iyiki doğdun yazsak yeter. (YANLIŞ)

İyiki' nasıl yazılır, birleşik mi ayrı mı? TDK 'iyi ki' yazılışı - Kültür  Sanat Haberleri

İyi Ki Doğdun Nedir?

İyi ki doğdun cümlesi, doğum günlerinde kutlama yapmak için kullanılan yaygın bir ifadedir. Bu bağlamda TDK sözlüğünde iyi ki kavramı “ne mutlu” manası taşımaktadır.

İyi Ki doğdun nasıl yazılır? TDK'ya göre İyiki doğdun mı yazılır, İyi ki doğdun mu? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu iyi ki doğdun nasıl yazılır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.