İyi çay nasıl demlenir?

Türkiye, çay kültürünün en fazla olduğu ülkelerin başında geliyor. Çayın iyi bir lezzetinin olması için öncelikle çay demleme tekniğinin iyi bilinmesi gerekmektedir. Bu sebeple, "İyi çay nasıl demlenir?" sorusu büyük bir merakla araştırılıyor. Ayrıntılar haberimizde...

Türkiye'de en hassas konulardan biri de şüphesiz ki, çay! Sabah, öğlen veya akşam her öğünden sonra içimizi ısıtan çayın en önemli noktası ise demleme tekniği. İyi bir çayın nasıl demlenebileceği merakla araştırılıyor. Peki, çay nasıl demlenir? Detaylar haberimizde... 

İyi çay nasıl demlenir?

Çay demlemenin en önemli noktası kullanılacak olan çayın taze ve kaliteli bir çay olmasıdır. Çay satın alındığında taze kalmaya devam edebilmesi için doğru koşullarda, hava almayacak ve gün ışığı görmeyecek şekilde saklanmalıdır. Çay kültürünün köylerden çıkıp tüm şehirlere yayılmasıyla birlikte doğru demleme yönteminin kullanılması zamanla azalmıştır.

ÇAY NASIL DEMLENİR?

Çay havayla temas etmemeli, nemden ve farklı kokulardan etkilenmemelidir. Bu nedenle çok iyi bir şekilde saklanmalıdır.

İyi bir çay demlemek için çayın suyu muhakkak yumuşak ve tatlı olmalıdır. Su kireçsiz, klorsuz ve madensiz olmalıdır.

Çayın en iyi şekilde demlenmesi için kullanılan demlik porselen olmalıdır.

Çay demlemeden önce demlik ısıtılmalıdır.

Temiz olan demliğin içine bir bardak için iki çay kaşığı kadar çay konulur. 1 çay bardağı kadar çaya 2 bardak 100 dereceden birkaç derece daha az olan sıcaklıkta su konulur.

Çaydanlıkta kalan kaynayan suyun altı kısılmalı ve kesinlikle demlik kaynatılmamalıdır.

Çay demlenirken demliğin üzerine temiz bir mutfak bezi örtülmelidir.

Demliğin ağız kısmı bir alüminyum folyo ile kapatılmalıdır.

İyi çay nasıl demlenir? ile ilgili etiketler Çay çay demleme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.