“It’s a Wonderfull Life” filminin oyuncularından Jeanine Ann Roose öldü

“It’s a Wonderfull Life” filminin oyuncularından Amerikalı çocuk oyuncu ve psikolog Jeanine Ann Roose, 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Yılbaşı gecesi Los Angeles’taki evinde ölen oyuncunun bir süredir rahatsız olduğu belirtilirken, ölüm nedeninin Covid-19 ile bağlantısı olmadığı bildirildi.

 “It’s a Wonderfull Life” filminin oyuncularından Jeanine Ann Roose öldü

ANN ROOSE HAKKINDA

Roose, tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösterilen Frank Capra imzalı “It’s a Wonderfull Life”ta, genç Violet rolünde oynamıştı. Film, çocuk oyuncunun tek sinema filmi olma özelliği taşıyor.

Birkaç radyo ve televizyon yapımında yer alan Roose, kariyerine UCLA’da psikoloji okuyarak devam etti.

Oyuncu, filmin hayatı üzerindeki etkisine ilişkin olarak, “It’s a Wonderfull Life rol aldığım tek filmdi ve kolektif olarak anlamlı bir filmde yer almak inanılmaz bir deneyimdi. Yapmak istediğim şeyin, özellikle hayatlarında anlam bulmakta zorlanan diğer insanlara yardım etmek olduğu, bu film sayesinde ortaya çıktı,” ifadelerini kullanmıştı.

Eugene Richard Auger ile evli olan Roose’un bir oğlu var.

“It’s a Wonderfull Life” filminin oyuncularından Jeanine Ann Roose öldü ile ilgili etiketler It’s a Wonderfull Life Jeanine Ann Roose
GÜNÜN VİDEOSU

ABD polisi kampüse girdi... Filistin destekçisi üniversite öğrencilerine sert müdahale!

ABD polisi, Kaliforniya Üniversitesi’ndeki Filistin destekçisi göstericilerin kampına bariyerleri yıkarak ve ses bombası atarak girdi. Kampüste tansiyon giderek yükselirken polisin sert müdahalesi saniye saniye kamerada.