"İtikaf yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" demişti! Furkan Vakfı provokasyonuna müdahale

Gaziantep'te bir camide 'itikaf'a girmek isteyen bir grubun camiden polis müdehalesiyle çıkartıldığı görüntülerin gerçek yüzü bambaşka çıktı. İtikaf için camiye gelenlerin Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un "İtikafı yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" provakatif sözleri üzerine gelen kişiler olduğu belirlendi. Kuytul'un daha önce de 'suç örgütü kurma’ suçundan yargılandığı biliniyor.

Gaziantep'te bir camiide Ramazan ayının son 10 gününü caminin içinde geçirmek isteyen bir gruba, koronavirüs tedbirleri kapsamında polis tarafından müdahale edildi. 

ALPARSLAN KUYTUL'UN ÇAĞRISI ÜZERİNE GELMİŞLER

 Sosyal medya üzerinden paylaşılarak müdahalesinden dolayı kolluk kuvvetlerine tepki gösterilen görüntülerin arkasında yatan gerçek ortaya çıktı. Cumhuriyet'te yer alan habere göre camide itikaf yapmak için gelenlerin daha önce de provakatif söylemleri bulunan Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul'un çağrısıyla geldikleri belirlendi.

"İtikaf yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" demişti! Furkan Vakfı provokasyonuna müdahale

"BUYURSUNLAR ENGEL OLSUNLAR"

Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul, Ramazan'da 'kendini ibadet etmeye adama ve dünya işlerinden uzak durma' anlamına gelen 'itikaf'ı yapacaklarını dile getirip "Buyursunlar engel olsunlar" sözleri söyleyerek koroanvirüs tedbirlerini provoke etti.

Bunun üzerine vakfın mensupları olduğu belirtilen grup Gaziantep'te bir camide "maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak itikaf ibadetlerini yerine getirmek istediklerini" söyledi.

POLİS VE BEKÇİ TARAFINDAN PROVOKASYON ENGELLENDİ

Ancak grubun bu isteği, cami içerisinde polis ve bekçi tarafından engellendi. Grubun camiden çıkarıldığı müdahale sırasında biber gazı da kullanıldığı görüldü.

"İtikaf yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" demişti! Furkan Vakfı provokasyonuna müdahale - Resim : 2

 DAHA ÖNCE DE ADANA'DA TERAVİH NAMAZI KILMAYA ÇALIŞMIŞLARDI

Adana Merkez Camisi'nde koronavirüs yasağına uymayarak teravih namazı kılmak isteyen bir grup Furkan Vakfı üyesine polis müdahale etmişti. 40 kişi gözaltına alındı.

"Namaza engel olmazsınız", "Doğu Türkistan olmayacağız" sloganları ile camiye girmek isteyerek teravih namazı kılmak isteyen grubun gözaltına alınmasına tepki gösteren Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul, yaşananların ardından yaptığı paylaşımda, “Mesafeyi koruyarak açık alanda namaz kılmak isteyenlere müdahale etmeye ne hakkınız var! Zerre kadar imanı olan bu zulme karşı gelir!” ifadelerini kullandı.

 

"İtikaf yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" demişti! Furkan Vakfı provokasyonuna müdahale - Resim : 3

FURKAN VAKFI'NA OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp,  adliyeye sevk edilen 28 kişiden, vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un da aralarında bulunduğu 5 kişi tutuklanmıştı. Şüphelilerden 6’sı hakkında ev hapsi ve yurt dışı yasağı verilirken, 17’si ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"İtikaf yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" demişti! Furkan Vakfı provokasyonuna müdahale - Resim : 4

SUÇ ÖRGÜTÜ KURMA SUÇUNDAN GÖZALTINA ALINMIŞTI

’Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma’ suçlamasıyla Adana merkezli 3 ilde gerçekleştirilen operasyonda, kurucu başkan Alparslan Kuytul ile vakıf yöneticileri ve ’hocalar’ olarak nitelenen kişilerin de aralarında bulunduğu 28 kişi gözaltına alındı.

 

 

 

"İtikaf yapacağız, buyursunlar engel olsunlar" demişti! Furkan Vakfı provokasyonuna müdahale ile ilgili etiketler cami Gaziantep Alparslan Kuytul furkan vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.