İtfaiye Neden Kırmızıdır? İtfaiye arabalarının kırmızı olmasının nedeni nedir?

İtfaiye araçlarının kırmızı olmasının nedenini araştıranlar oldukça ilginç bir gerçekle karşılabilirler. Yangın ve acil durumlarda sokak ve caddelerde gördüğümüz o kıpkırmızı arabaların bir an önce olaya müdahale etmesini bekleriz. Ama hiç düşündünüz mü, itafiye araçları neden kırmızıdır?

İtfaiye arabaları neden kırmızıdır, kırmızı olmasındaki sebep nedir merak ediliyor. Ambulans gibi özel ve acil müdahale gerektiren durumların en çok beklenilen araçlarından olan İtfaiye arabalarının neden kırmızı olduğunun cevabı haberimizde.

İTFAİYE ARABALARI NEDEN KIRMIZIDIR?

İtfaiye araçları ilk ortaya çıktıkları zamanda yollardaki araçlar için henüz çok fazla renk çeşitliliği yoktu ve büyük çoğunluğu siyah renkti. Bunca aracın içinde dikkat çekmesi ve kolayca seçilebilmesi için farklı bir renk kullanılması gerekiyordu ve en dikkat çekici renklerden olan kırmızı seçildi.

Peki neden mavi yada beyaz değil de kırmızı renk tercih edildi? Renkler kendi başına bir anlam taşımasalar da biz insanlar, renklere tarih boyunca süregelen ve bir alışkanlığa dönüşen bazı anlamlar yükledik. Örneğin; beyaz barışın ve duruluğun rengiyken, kırmızı rengi de tehlikeyle eşleştirdik ve daha çok uyarı amacıyla kullandık.

Tuzla'da fabrika yangını | 3. Sayfa

Mesela dünya genelinde okul otobüsleri için de sarı renk tercih edilir çünkü insanların sarı renkli bir araç gördüklerinde kendi otomobillerini daha dikkatli kullanmaya başladıkları biliniyor. Benzer şekilde kırmızı renkli büyük araçlar da günümüzün rengarenk otomobillerle dolu yollarda dikkat çekmeyi, sürücüleri alarma geçirmeyi başarıyor. Hatta bu açık ve parlak kırmızı tonunun adı birçok ülkede “itfaiye kırmızısı” olarak anılmaktadır.

İtfaiye Neden Kırmızıdır? İtfaiye arabalarının kırmızı olmasının nedeni nedir? ile ilgili etiketler itfaiye itfaiyeci itfaiye arabaları neden kırmızıdır
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.