İtfaiye Haftası önemi nedir? Ne zaman? Hangi gün?

İtfaiye Haftası önemi nedir? Her sene 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası, teşkilatın 305. yaşını kutluyor. Ülkenin dört bir yanından İtfaiye Haftası dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Sevdiklerinin özel gününü kutlamak isteyenler en güzel İtfaiye haftası kutlama mesajlarını araştırmaya başladı. İşte İtfaiye Haftası önemi nedir? Ne zaman? Hangi gün? Merak edilen detaylar haberimizde...

İtfaiye Haftası önemi nedir? Ülkemizde son zamanlarda sıklıkla yaşanan yangın sorunlarına karşı güçlü bir şekilde mücadele eden İtfaiye Teşkilatımızın 305. yıl dönümü coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Her sene 25 Eylül-1 Ekim arasında kutlanan İtfaiye Haftası, teşkilatın 305. yaşını kutluyor. Sevdiklerinin özel gününü kutlamak isteyenler en güzel İtfaiye haftası kutlama mesajlarını araştırmaya başladı. İşte İtfaiye Haftası önemi nedir? Ne zaman? Hangi gün? Merak edilen detaylar haberimizde...

İLK YANGIN SÖNDÜRME ÖRGÜTÜNÜN TARİHİ

Ülkemizde ilk yangın söndürme örgütü 1914 yılında kuruldu. Yangın söndürme görevi 25 Eylül 1923 tarihinde belediye hizmeti olarak kabul edildi. Bugün belediyelerde ve büyük endüstri kuruluşlarında itfaiye örgütü vardır.

Yurdumuzda itfaiye örgütü kurulmadan önce Davud isimli biri Fransa'da gördüğü Didon denilen yangın tulumbasından esinlenerek, ilk yangın söndürme aracını yaptı. Tulumbayı taşıyan, yangını söndüren kişilere Tulumbacı denirdi. Her mahallenin tulumbacıları ayrı idi. Kentin bir yerinde yangın çıkınca, tulumbacılar, tulumbalarını sırtlarına alır, bağıra bağıra koşarak yangın yerine giderlerdi.

İtfaiye Haftası önemi nedir? Ne zaman? Hangi gün? ile ilgili etiketler itfaiye itfaiyeci 25 Eylül
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.