İtfaiye eri Recep Tekin'i o depoya kim soktu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’ne bağlı İstanbul İtfaiyesi’nde, yaklaşık 3 aydan bu yana çeşitli ölümlü olaylar meydana geliyor. SuperHaber, bu olayları incelemeye ve araştırmaya devam ediyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri büyük yangınlar dahil can kaybının pek yaşanmadığı İstanbul İtfaiye Daire Başkanlığı’ndaki ölüm olaylarının bundan iki ay önce Bayrampaşa’da meydana gelen yangın ile başladığı iddia ediliyor.

RECEP TEKİN PLASTİK FABRİKASINDA ÇIKAN YANGINDA ŞEHİT OLDU!

19 Mart tarihinde Bayrampaşa ilçesinde yer alan Terazidere Mahallesi Yaşar Doğu Sokak'taki 3 katlı plastik malzemeleri üreten iş yerinin deposunda yangın çıkmıştı.

Kısa sürede büyüyen yangına, olay yerine gelen itfaiye ekipleri hemen müdahale etmişti.

Ancak, yangına müdahale eden itfaiye erleri Recep Tekin ve Gökhan İlyas yaralanmıştı. Yaralı irfaiye eri Tekin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. 

İtfaiye eri Recep Tekin'i o depoya kim soktu?

“İBB’YE SORUYORUZ VE AÇIKLAMA BEKLİYORUZ!”

SuperHaber yaptığı araştırmada, plastik malzemeleri üreten fabrikanın deposunda çıkan yangında, bir dizi ihmallerin olduğu gerçeklerine ulaştı. Bu ihmaller dizisi neticesinde, iki itfaiye eri yaralandı. Talihsiz itfaiye er Recep Tekin ise yaşamını yitirdi.

TİNER DOLU DEPOYA KÖPÜK YERİNE NEDEN SUYLA MÜDAHALE EDİLDİ?

İddialara göre, söz konusu olaya ilişkin olarak ilk ihmal, yangın deposunda tiner olduğunun bilinmesi bilgisinin dikkate alınmamasıydı.

Parlayıcı ve patlayıcı etkisi olan tiner dolu depoya, normalde köpük basılması gerekiyordu. Ancak, yeni atanan, bilgisiz ve işi bilmeyen amirlerin baskısı ile depoya suyla müdahale edildi.

“İTFAİYE ERİ RECEP TEKİN’İ O DEPOYA KİM SOKTU?”

Elde edilen bilgilere göre, yangının çıktığı tiner dolu depoya, itfaiye erlerinin girmemeleri ve uzaktan müdahale etmeleri gerekiyordu.

SuperHaber olarak kamuoyu adına soruyoruz...

Yangında hatalı ve yanlış karar, hatta baskı ile depoya sokuldukları öne sürülen Recep Tekin ile Gökhan İlyas’ı, o depoya kim, neden soktu?

Meydana gelen ölümlü yangına müdahale sonrası, sorumlular hakkında, bir soruşturma ve dava açıldı mı?

İtfaiye eri Recep Tekin'i o depoya kim soktu? - Resim : 2

 

İtfaiye eri Recep Tekin'i o depoya kim soktu? ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi ölüm itfaiye itfaiyeci Yangın depo müdahale köpük tiner Recep Tekin
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.