İtfaiye eri nasıl olunur? Kimler itfaiyeci olabilir? İşte itfaiyeci olmak için okunacak bölüm...

Türkiye'de orman yangınları devam ederken itfaiye erlerinin mücadelesi de vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. İşlerini zorluk ve fedakarca yapan itfaiyeciler pek çok çocuğun da hayallerini süslüyor. Meslek sahibi olmak isteyenler itfaiye eri nasıl olunur, kimler itfaiyeci olabilir sorularına yanıt arıyor.

İtfaiyeci olmak için şartları yerine getirenlerin birçok eğitimden geçmesi gerekiyor. Bir itfaiye erinde bulunması gereken özellikler nelerdir?

İTFAİYECİ NASIL OLUNUR?

Özellikle şu günlerde Türkiye'nin birçok noktasında devam eden orman yangınları sonrası itfaiyecilik de önem kazanmış durumda. Dünya genelinde de kabul gören meslekler arasında gösterilen itfaiyecilik, doğal afetlerde can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinde büyük önem taşıyor.

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları itfaiyeci olabiliyor. KPSS sınavına girmek ve gerekli puanı almak suretiyle itfaiye eri olmak için başvuru yapılabiliyor.

Ayrıca itfaiyeci olmak isteyen kişiler kamu haklarından mahrum olmamalılar. İtfaiyeci olmak isteyen kişilerin dolandırıcılık, sahtecilik ve hırsızlık gibi suçlardan sabıkalı olmamaları gerekiyor. Ayrıca itfaiyeci olmak isteyen erkek adaylar mutlaka askerlik görevini tamamlamalılar.

İtfaiyecilerin herhangi bir akıl sağlığı ve ya yükseklik korkusu da bulunmamalıdır. İtfaiyeci olmak isteyenlerin kalıcı ve ya bulaşıcı bir hastalığa sahip olmamaları gerekir. İtfaiyeci olmak için 30 yaşın altında olmak gerekir. Kadınlar en az 1.60 erkekler ise en az 1.67 boya sahip olmalılar.

İtfaiyeciler, sadece yangın söndürmekle görevli değillerdir. Doğal afetlerde mahsur kalma, sıkışma gibi durumlarda da görev alırlar.


İTFAİYECİ OLMAK İÇİN HANGİ BÖLÜM OKUNMALIDIR?

İtfaiyeci olmak isteyen kişiler öncelikle üniversitelerin İtfaiyecilikle ilgili ön lisans bölümlerini okumak zorundadur. Akabinde ise KPSS sınavına girmek ve bu sınavdan en az 70 puan alınmak zorundadır. Sonrasında atamalar doğrultusunda bir belediyede itfaiyeci olarak çalışmak mümkün olabilir.

İtfaiye eri nasıl olunur? Kimler itfaiyeci olabilir? İşte itfaiyeci olmak için okunacak bölüm... ile ilgili etiketler itfaiye itfaiyeci itfaiye eri nasıl olunur kimler itfaiyeci olabilir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.