İtalyanlar'ın efsane kalecisi Gianluigi Buffon, 20 yıl sonra Parma'ya döndü

Beşiktaş'ın da ilgilendiği konuşulan Gianluigi Buffon, 20 yıl sonra yuvaya döndü... Serie A ekiplerinden Parma, 43 yaşındaki kaleciyi kadrosuna kattığını nefis bir videoyla duyurdu. Fiortentina'da ise Gattuso dönemi 1 ay bile sürmezken gözler Fatih Terim'e çevrildi.

Juventus'tan ayrılan ancak futbolu bu sezon da bırakmayacağını açıklayan 43 yaşındaki kaleci Gianluigi Buffon, altyapısından yetiştiği Parma'ya 20 yıl sonra geri döndü. 2001 yazında 53 milyon euroluk rekor bir bonservis ücretiyle Juve'ye transfer olan yaşayan efsane, dünyanın gelmiş geçmiş en iyi kalecileri arasına girmeyi başarmıştı.

İtalyan basınında birkaç kulüpten teklif aldığı ve bu kulüpler arasında Beşiktaş'ın da bulunduğu iddia edilen Buffon için Serie A ekibinden dikkat çeken bir transfer açıklama videosu paylaşıldı. "Superman geri döndü" başlığıyla paylaşılan video, Hollywood yapımlarını aratmadı.

2006'daki Dünya Kupası zaferinin yanı sıra Juventus'la 10 İtalya şampiyonluğu yaşayan Buffon, 1 sezon geçirdiği PSG'de de Fransa Ligi'ni kazanmıştı. KAriyerinde hiç Şampiyonlar Ligi zaferi tatmayan Gigi, Parma'yla 1998-99 sezonunda UEFA Kupası kaldırmıştı. İtalyan ekibi o yıl Fenerbahçe'yi de elemişti.

GATTUSO'NUN FİORENTİNA MACERASI 1 AY SÜRDÜ

Fiorentina ise geçen ay teknik direktörlüğe getirdiği Gennaro Gattuso ile yolları ayırdığını duyurdu. Mor Menekşeler'den yapılan açıklamada, Gattuso ile yeni sezona beraber başlamama kararı alınarak sözleşmenin karşılıklı feshedildiği belirtildi. Floransa ekibi , 25 Mayıs'ta teknik direktörlüğe Napoli'den ayrılan Gennaro Gattuso'yu getirdiğini açıklamıştı.

İtalyan spor basınında çıkan haberlerde, Gattuso ile kulüp yönetimi arasında yeni sezon için izlenecek transfer politikası ve kadroda yer alacak isimler konusundaki anlaşmazlığın ayrılığa sebep olduğu ileri sürüldü. Fiorentina da hala efsane olarak anılan Fatih Terim'in İtalya'ya geri dönüp dönmeyeceği merak ediliyor.

İtalyanlar'ın efsane kalecisi Gianluigi Buffon, 20 yıl sonra Parma'ya döndü ile ilgili etiketler Serie A Fiorentina parma Gianluigi Buffon

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.