İtalya'nın 'umut' bebeği

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve büyük bir hızla dünyaya yayılan koronavirüs salgını Avrupa'da en çok İtalya'da can aldı. Şimdiye kadar 30 binden fazla vakanın görüldüğü ve 3 bine yakın insanın hayatını kaybettiği ülkede, yeni doğan bir bebek koronavirüsle mücadelede umut sembolü haline geldi.

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını tüm dünyaya büyük bir hızla yayıldı. Avrupa'da virüsün merkez üssü haline gelen İtalya'da bu zamana kadar 2 bin 503 kişi yaşamını yitirirken, toplam vaka sayısı ise 31 bin 506'ya yükseldi. 

BEBEK KORONAVİRÜSLE SAVAŞTA 'UMUT' OLDU

Öte yandan vaka sayısının günden güne inanılmaz boyutta arttığı ülkede, 16 Mart'ta Milano'daki Niguarda Hastanesi'nde yeni doğan bir bebek ölümcül virüs salgını ile savaşta bir umut sembolü haline geldi.

⁠"Her şey yoluna girecek" anlamına gelen "Andrà tutto bene" kelimesiyle bezinde yazılmış olan bebek, koronavirüsle doğan tüm bebeklerin sembolü oldu

Görüntüler sosyal medyada binlerce kez paylaşıldı.

Bazı hastaneler söz konusu görüntüyü doğum servislerinde kullanarak, "Hayat her şeyden daha güçlü! Bu zor günlerde doğan tüm bebekler hoş geldiniz. Hayatın durmadığının kanıtısınız!'' şeklinde mesajlarla ebeveynlere moral sağladılar.

İtalya'nın 'umut' bebeği

İtalya'nın 'umut' bebeği ile ilgili etiketler Çin İtalya İtalyan Bebek Koronavirüs Korona doğum
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.