İtalyan Şef Danilo Zanna'dan Risotto Tarifi!

MasterChef risotto tarifi merak ediliyor. Sizler için önceki bölümlerden Danilo Şef'in risotto tarifini derledik. İşte Danilo Şef'ten risottonun püf noktaları…

Risotto tarifi MasterChef elemelerinde her sene çıkan bir yemek. Elbette risotto tarifi denilince akla ilk gelen de Danilo Şef oluyor. Peki, Danilo Şef'e göre risottonun püf noktası nedir? Sizler için Danilo Şef'in risotto önerilerini bir araya getirdik.

DANİLO ŞEF'TEN RİSOTTONUN PÜF NOKTALARI

Risotto tarifinde pirinç kalitesi önemlidir. Carnaroli pirinci kullanılır.

Risotto bağlamak için çok nişastalı pirince gerek yoktur. Risotto aynı zamanda pişirme tekniğidir. Pirinç pişirilir ve yavaş yavaş su eklenir.

İlk olarak pirinç kavrulur. İki geleneksel teknik vardır. Biri tereyağı ile diğeri zeytinyağı ile kavurmaktır. Az kavrulur. Bu da dokunarak anlaşılır. Risottoda kullanılan tereyağı önemlidir, soğanlı tereyağı katılır.

Danilo Şef'ten risottonun püf noktaları! MasterChef risotto tarifi

Risotto durmadan karıştırılmaz. 3-4 kere karıştırmak yeterlidir. Fokur fokur kaynamaması gerekir. Orta ateşte pişirilir. Pirinç su aldıktan sonra karıştırılır. Nişastası bağlanır.

Risotto sebzeli, mantarlı, etli yapılabilir. Malzemeler kavururken eklenebilir.

İtalyan Şef Danilo Zanna'dan Risotto Tarifi! ile ilgili etiketler MasterChef risotto tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.