İtalyan basını: G20'nin kazananı Erdoğan, kaybedeni Macron

G20 Liderler Zirvesi, 30-31 Ekim'de İtalya'nın Roma şehrinde düzenlendi. İtalyan basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı zirvenin "kazananı" ilan ederken, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için "kötü" geçtiğini yazdı.

G20 Liderler Zirvesi, İtalya'nın Roma şehrinde gerçekleştirildi. İtalyan basını, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, geçen hafta sonu düzenlenen zirvenin "kazananı" ilan etti.

Roma'da 30-31 Ekim'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin ardından İtalyan basınında zirveye dair değerlendirmeler dikkat çekti.

İtalya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Corriere della Sera, zirveye katılan liderleri değerlendirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Tüm sıcak dosyaların aranan ismi" başlığını attı. Gazete, zirve boyunca pek çok liderin Erdoğan'ı görmek istediğine dikkati çekerek, "Ev sahibiyle beraber G20'nin diğer assolisti oldu. Türk Cumhurbaşkanı en sıcak dosyaların kaçınılmaz muhatabı." diye yazdı.

La Verita gazetesinde çıkan haberde, "Eğer bu G20'nin bir 'galibi' varsa büyük ihtimalle Recep Tayyip Erdoğan'dır. Abartılı bir değerlendirme mi? Muhtemelen değil. Roma'daki zirvede Türk Cumhurbaşkanı üç etkenden avantaj sağladı: ABD Başkanı Joe Biden'ın hem uluslararası hem de ülkesinde siyasi zayıflığı, Çin-Rusya ekseninin bu zirveye katılmaması sayesinde Erdoğan manevra alanına sahip oldu, üçüncüsü de bazı kritik noktalarda merkezi rol oynadığını öne çıkartması oldu." değerlendirmesi yapıldı.

Il Messaggero gazetesinde çıkan haberde ise İtalya Başbakanı Mario Draghi'nin beyanatlarıyla gerilen Türkiye-İtalya ilişkilerinin, Draghi ve Erdoğan'ın zirve kapsamında ikili görüşmesiyle yumuşadığı belirtildi. Gazetede, bu krizin geçmişte kaldığına işaret edilerek, "Onarmak gerekiyordu, öyle de oldu." ifadesi yer aldı.

Affariitaliani isimli internet haber sitesinde "Bu G20 Zirvesi, Erdoğan için başarılı geçti. O gerçek bir kazanan." değerlendirmesi yapıldı. Haberde, ev sahibi Draghi'nin zirve boyunca bazı sonuçlar elde ettiğini ancak buna Rusya ve Çin'i dahil edemediği kaydedilerek, bu zirvenin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron için "kötü" geçtiği belirtildi.

AA

İtalyan basını: G20'nin kazananı Erdoğan, kaybedeni Macron ile ilgili etiketler Emmanuel Macron g20 liderler zirvesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan italyan basını
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.