İtalya'da yaşadıkları sıkıntı nedeniyle öfkesi dinmeyen çiftçiler, devlet binası önüne litrelerce süt dökerek eylem yaptı

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik krizden İtalya'da süt üreticiliği yapan çiftçilerde nasibini aldı. İtalya'da artan maliyetlere karşılık süt fiyatlarının düşüklüğünden şikayet eden çiftçiler, Napoli'deki devlet binasının önünde eylem yaptı. Çiftçiler ''Bu süt değil, bizim kanımız'' sözleriyle tepkilerini dile getirerek litrelerce sütü binanın önüne döktü.

Esra Katılmış
Esra Katılmış

İtalya'da çiftçiler ülkedeki ekonomik krizi ve süt fiyatlarını protesto etmek için resmi kurumların önlerinde süt dökme eylemleri gerçekleştirdi.

İTALYA'DA ÖFKELİ ÇİFTÇİLER, LİTRELERCE SÜTÜ DEVLET BİNASI ÖNÜNE DÖKEREK EYLEM YAPTI

Geçtiğimiz aylarda çiftçiler, Sardinya'da üst geçidin üzerinden binlerce litre sütü güğümlerle yola dökmüştü. Sardinya'daki eylemin bir benzeri ise Napoli'deki devlet binasının önünde gerçekleşti. Devlet binasının önüne gelen çiftçiler, ''Bu süt değil, bizim kanımız'' sözleriyle litrelerce sütü binanın önüne döktü. Öfkesi dinmeyen çiftçiler, eylemlerinin devam edeceğini söyledi.

İtalya'da yaşadıkları sıkıntı nedeniyle öfkesi dinmeyen çiftçiler, devlet binası önüne litrelerce süt dökerek eylem yaptı

İtalya’nın en büyük çiftçi sendikası Coldiretti'nin paylaştığı verilere göre, Sardinya adası, ülkede koyun nüfusunun en yoğun olduğu bölge. Adada, 1,5 milyon koyun; 12 bin koyun çiftliği var ve her bir koyun yılda 300 kilo süt üretiyor.

İtalya'da yaşadıkları sıkıntı nedeniyle öfkesi dinmeyen çiftçiler, devlet binası önüne litrelerce süt dökerek eylem yaptı - Resim : 2

''DÜNYA MEDYASI BU HABERLERİ GÖRMEZDEN GELİYOR''

İtalya'da yaşadıkları sıkıntı nedeniyle öfkesi dinmeyen çiftçiler, devlet binası önüne litrelerce süt dökerek eylem yaptı - Resim : 3

Sosyal medya hesabında, Napoli'deki süt dökme eyleminin görüntülerini paylaşan Yazar Said Ercan, Avrupa'da ve İtalya'da yaşanan olaylarla ilgili yorumunu bu sözlerle ifade etti:

''Avrupa karışıyor, bu kış uzun ve zor bir kışın beklediği Avrupa’da İngiltere’de tedarik zinciri kırıldı, Hollanda’da Bill Gates’in yapay et fabrikası yakıldı, büyükbaş hayvan sahipleri ayaklandı.

Şimdi de İtalya’da çiftçiler ayaklandı. Devlet dairelerini önüne süt döken çiftçiler, benzin fiyatından, yem fiyatından ve hayvanlığa karşı yasalardan şikayet ettiler, bu dökülen süt değil kanlarımız diyen çiftciler eylemlerinin süreceğini söylediler ''.

Eylem haberlerini, dünyadaki önemli medya kuruluşlarının görmezden gelip, haberleştirmediğini söyleyen Ercan, ''Bu haberler ise dünya medyasında yer almıyor, küreselci ajans ve haberler dünyadan yükselen tepkileri görmemezlikten geliyorlar'' notunu paylaşımının altına yazdı.

İtalya'da yaşadıkları sıkıntı nedeniyle öfkesi dinmeyen çiftçiler, devlet binası önüne litrelerce süt dökerek eylem yaptı ile ilgili etiketler İtalya Napoli Süt Eylem süt fiyatları
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.