İtalya'da yanardağ patladı!

İtalya'nın Sicilya adasındaki Etna Yanardağı harekete geçti. Çok sayıda ve güçlü volkanik depremlerin yaşandığı bölgede iki adet lav akıntısı deniz seviyesine doğru ilerleyişini sürdürüyor. Catania Havalimanı ise uçuşları durdurmuş durumda.

İtalya'nın Sicilya adasında yaşanan çok sayıda volkanik sarsıntı ve patlamaların ardından yanardağ patladı. 

Etna yanardağı yine aktif hale geçti ve akıttığı lavlarla endişe yaratmaya ve harika görüntüler sunmaya devam ediyor.

Dağın güneydoğu yamacından aşağı akan lav akıntısı, üzerini kaplayan sıcak bulut ile beraber uzaktan bile seçilebiliyor.

İKİ FARKLI LAV AKINTISI İLERLEMEYE EVAM EDİYOR

Halihazırda saptanabilmiş iki adet lav akıntısı var:

Güneydoğu yamacındaki lav akıntısısının (dağın içinden gelen lavlarla) beslenmesi çok kuvvetli. Ayrıca önünde pek bir engel bulunmuyor ve şimdiden deniz seviyesinden itibaren dağın yamacında 2800 metreye inmiş durumda. 

İtalya'da yanardağ patladı!

Öteli lav akıntısı ise doğuya, Bove ismindeki çöl vadisine doğru akmaya başladı ve vadiye ulaşması an meselesi.

Patlamadan önce yaşanan volkanik sarsıntıların merkezinin ise yanardağın kraterinin ise 2900 - 3000 metre yüksekte bulunan güneydoğu kısmı olduğu ortaya çıktı.

GARİPLİKLER VAR

İnfrasonik aktivitelerden görüldüğü üzere sıklıkla patlamalar yaşanıyor. Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü'ne bağlı olan Katanya (Catania) Rasathanesi ise normalden daha güçlü olduklarını saptadıkları ve normalden sık yaşanan volkanik sarsıntıları doğruladı. 

HAVALİMANI KAPATILDI

Catania Havalimanı ise hava trafiğine kapatılmış durumda. 

 

 

 

İtalya'da yanardağ patladı! ile ilgili etiketler Yanardağ Havalimanı etna sicilya katanya catania volkan lav Yanardağ patladı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.