İtalya’da modaya yön veren alışveriş şehirleri!

Dünyaca ünlü markalara bünyesinde yer veren ve moda denildiğinde ilk akla gelen ülkelerden biri olan İtalya, bu üne layık alışveriş seçenekleriyle tüm dünya insanlarına hitap ediyor ve modaya yön veriyor.

Birbirinden lüks ve popüler markaların doğduğu ülkede her kesime uygun alışveriş seçeneği bulunuyor. En lüks mağazaların yanı sıra, outlet mağazalarıyla indirimleri ürünleri dikkat çekiyor. Şık kombinlerin ve çeşitli aksesuarların sergilendiği mağazalarda vakit geçirmek sadece alışveriş odaklı değil, aynı zamanda turistik bir aktivite haline bürünmüş durumda. Haliyle İtalya seyahatinizin bir büyük bir bölümünü tarihi ve eğlence gezilerini ayırırken, bir bölümünü ise alışverişe ayırmanız faydalı olacaktır.

Kapsamlı bir İtalya seyahati için şehirlerin en popüler noktalarını gezdiren, uygun fiyatlı ve zengin içeriğe sahip İtalya turlarını tercih edebilirsiniz. Bu sayede konaklama, ulaşım ve birçok ekstra hizmeti tur dahilinde sahip olacaksınız.

Milano

Untitled

İtalya başta olmak üzere sayısız ülkeye moda konusunda yön veren şehir, hiçbir yerde göremeyeceğiniz tasarımlarla tanışmanızı sağlayabilir. 350’yi aşkın markaya ev sahipliği yapan Corso Buenos Aires caddesi, 1 km uzunluğu ile Avrupa’nın en uzun alışveriş sokağı olarak dillendirilmektedir. Bunun yanı sıra seçkin markalarla birlikte özellikle vintage ürünler görmek isteyenler için Corso di Porta Ticinese bölgesi tavsiye edilir. Keyifli bir alışveriş yapmak, bölge halkı ile kaynaşmak için belirttiğimiz bölgeler sizler için doğru adresler olacaktır. Ancak alışverişinizi İtalya sokaklarında gezerek değil de bir alışveriş merkezi bünyesinde yapmak istiyor iseniz, aşağıdaki merkezlere göz atın!

La Rinascente

İtalya’nın en ünlü duraklarından biri olan La Rinascente, Duomo Katedrali’nin hemen karşısında konumlanmaktadır. Merkezde Amerika, Fransa ve İtalyan markalarına yer verildiği gibi aynı zamanda çanta, ayakkabı ve çeşitli aksesuarlarda sergilenmektedir. Bu dünyaca ünlü çok katlı mağazanın bir katı İtalyan mutfağına ayrılmış ve burada Katedral manzarasına karşı enfes lezzetleri tadabiliyor olunması, alışveriş en keyifli taraflarından biridir.

Corso Como

Dünyanın en ünlü tasarımcılarının elinden çıkan en son koleksiyonlarının sergilendiği bu muhteşem butik, gördükleriniz karşısında sizleri büyüleyecek nitelikteki ürünleri bünyesinde barındırmaktadır. Ayrıca genç tasarımcıların ürünlerine de yer verilmekte olup, orjinal parçaları bulabileceğiniz ender mekanlardan biri olduğunu söylemek mümkündür.

Floransa

dd

Milano kadar olmasa bile Floransa’nın da alışveriş konusunda bir hayli popüler olduğunu söylemek mümkün. Özellikle Via Roma caddesinde bulunan şehrin gururu konsept mağazası Luisaviaroma, modayı yakından takip edenlerin ilk uğrak yerlerinden biri olmaktadır. Mağazada seçkin markaların en iyi koleksiyonlarını bulabileceğiniz gibi aynı zamanda genç tasarımcıların elinden çıkan sıradışı koleksiyonları da görmeniz mümkün olacaktır. Aklınızda alışveriş yapmak yoksa bile buraya uğramanız, turistik bir aktivite olarak önerilir.

Roma

Ekran_Resmi_2017-12-27_12.46.00

Lüks yapılarıyla ünlü olan Roma, alışveriş konusunda da bu özelliğini konuşturmuş ve Fransız ile İtalyan markalarındaki en lüks butiklere bünyesinde yer vermiştir. Lüks markaların merkezi Via Condotti sokağıdır. Oldukça uzun olan bu sokakta lüks markaların mağazaları yer aldığı için fiyatlar da normalin üzerindedir. Hiçbir yerde göremeyeceğiniz en ünlü tasarımcıların son koleksiyonlarına ait parçalar oldukça yüksek miktarlara satışa sunulmaktadır. Modayı fazlasıyla hissettiren cadde, turistlerin vazgeçilmez noktalarından biridir. Kalabalık ve vitrinlerin ihtişamlı görüntüsü harika bir atmosfer sunar. Birçok modacının fikir almak için bile ziyaret ettiği mağazaların sergilenen ürünleri, sizin için de fikir verici olabilir.

Birçok açıdan ön plana çıkan İtalya şehirleri, zengin bir turistik seyahat vaat eder. Milano, Roma ve Floransa ile birlikte Venedik, Napoli, Cenova, Bologna ve Torino gibi şehirlerde de aradığınızı bulabilirsiniz. İtalyan modasının en son ürünlerini turistik noktalara yakın merkezlerden ulaşabilirsiniz.

İtalya’da modaya yön veren alışveriş şehirleri! ile ilgili etiketler İtalya alışveriş Moda şehirleri
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.