İtalya'da köprü çöktü izle! Son durum nedir? Kaç kişi öldü?

İtalya'nın Genoa kentinde otoyol köprüsü çöktü. İtalyan medyası çökmenin, köprüdeki yapısal zayıflık nedeniyle yaşanmış olabileceğini belirtti. Herkes köprü çökmesinii araştırmaya başladı. Olay yerine çok sayıda acil durum ekibi gönderildi. İşte İtalya'da çöken köprüyü izle! Detaylar haberimizde...

 İtalya'da çöken köprüyü izle! Gündemde araştırılan konular arasında İtalya'da köprünün çökmesi yer alıyor. İtalya'nın Genoa kentinde otoyol köprüsü çöktü. Ölü, yaralı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. İşte İtalya'da çöken köprüyü izle! Son durum nedir? Merak edilen detaylar haberimizde...

İtalya'da köprü çöktü izle! Son durum nedir? Kaç kişi öldü?

İtalyan medyasından alınan haberlere göre, İtalya'nın Cenova şehrinde A-10 otoyolu üstünde bulunan Morandi Köprüsü şiddetli fırtına sırasında çöktü.

 İtalyan polisi Twitter'dan yaptığı açıklamada fırtında çöken köprü nedeniyleonlarca kişinin kayıp olduğunu açıkladı. İtfaiye yetkilileri AP'ye yaptığı açıklamada köprünün yıkılmasının ardından gaz hatları ilgili endişeli olduklarını söyledi.

İtalya'da köprü çöktü izle! Son durum nedir? Kaç kişi öldü? - Resim : 2

'MUAZZAM BİR TRAJEDİ'

İtalya Ulaştırma Bakanı Danilo Toninelli, TWitter'dan yaptığı açıklamada "Neler yaşandığını büyük bir endişeyle takip ediyorum. Genoa, çok büyük bir trajedi yaşadı gibi görünüyor" dedi

İTALYA

Akdeniz'in en büyük iki adası Sicilya ve Sardinya da İtalyan topraklarıdır. Kuzeyde Alpler bölgesinde Fransa, İsviçre, Avusturya ve Slovenya'yla kara sınırı vardır. Bağımsız iki Avrupa ülkesi olan Vatikan ve San Marino da İtalya'nın yarımadadaki toprakları içine sıkışmış enklav (bir başka ülkeyle tümüyle kuşatılmış) ülkelerdir. Campione d'Italia bölgesiyse İtalya'nın İsviçre içinde kalan bir eksklavıdır (ana topraklardan ayrı mülkiyet).

Yüzyıllar boyunca çok çeşitli Avrupa uygarlıklarına ev sahipliği yapmıştır. Etrüskler ve Antik Romalıların İtalya topraklarını kendilerine yurt edinmelerinin yanı sıra, Rönesans hareketi de İtalya'nın Toskana bölgesinde doğmuş ve tüm Avrupa'ya buradan yayılmıştır. İtalya'nın başkenti Roma, yüzyıllar boyunca Batı uygarlığının merkezi olmuş, mimaride barok üslûbunun doğuşuna tanıklık etmiş ve eskiden beri Katolik Kilisesi'nin merkezi olmuştur.

Günümüzde İtalya, demokrasi ile yönetilmekte olan bir cumhuriyettir ve ülkelerin kişibaşına nominal gayrisafi yurtiçi hasıla sıralamasında yirminci,insanî gelişme endeksi sıralamasında yirminci, yaşam kalitesi endeksinde sekizinci sırada yer alan gelişmiş bir ülkedir. İtalya, 1957 yılında başkent Roma'da imzalanan Roma Antlaşması'yla kurulan Avrupa Birliği adlı siyasi ve ekonomik örgütlenmenin kurucu üyelerindendir. Yedinci en büyük gayri safi yurtiçi hasılasıyla G8 Zirveleri'nin, NATO'nun, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü'nün, Avrupa Konseyi'nin, Batı Avrupa Birliği'nin ve Schengen Antlaşması'nın da katılımcılarındandır. 1 Ocak 2007 tarihinde sürekli üye sıfatı olmaksızın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde iki yıllık sürecek üyelik dönemine başlamıştır.

İtalya'da köprü çöktü izle! Son durum nedir? Kaç kişi öldü? ile ilgili etiketler İtalya Köprü çöktü izle
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.