İtalya'da kısıtlamalar esnetildi, halk sahile koştu!

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınının Avrupa'daki merkezi haline gelen İtalya'da, ölümcül virüse karşı alınan kısıtlama kararlarının esnetilmesiyle beraber uzun süredir evlerinde kısılı kalan ve çok sayıda can kaybı veren halk, sahillere, park ve bahçelere akın etti.

Koronavirüs salgınından Avrupa'da en fazla etkilenen İtalya'da yeni bir döneme geçildi. İki aydır sokağa çıkma yasağının uygulandığı İtalya'da kısıtlamalar kademeli olarak kaldırıldı. "Virüsle birlikte yaşanılacak dönem: 2. Aşama" olarak tanımlanan dönemin başlamasıyla, haftalardır evlerinde kalan İtalyanlar sokaklara akın etti.

Kısıtlamaların gevşetilmesi kapsamında parkların da açılmasıyla İtalyanların büyük bir kısmı kendini parklara attı. Maske takarak bisiklet kullanan, sosyal mesafeye dikkat ederek yürüyüş yapan İtalyanlar, normal hayata dönüyor.

MİLYONLARCA KİŞİ İŞE DÖNDÜ

Kısıtlamaların gevşetilmesi kapsamında İtalyanların dışarıda egzersiz yapmalarına, akrabalarını ziyaret etmelerine izin veriliyor. Restoranların da artık paket servis yapabileceği ülkede 4.4 milyon kişi işbaşı yaptı.

Ancak İtalya'da toplu taşımada ve kapalı mekanlarda maske takılması zorunlu hale getirildi. Müzeler, kütüphaneler 18 Mayıs, restoran, kafe ve kuaför salonları da 1 Haziran'dan itibaren hizmet vermeye başlayacak.

İtalya, koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağını uygulayan ilk ülke olmuştu.

 

İtalya'da kısıtlamalar esnetildi, halk sahile koştu! ile ilgili etiketler İtalya İtalyan Koronavirüs Korona sahil yürüyüş
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.