İtalya'da facia gibi kaza: Hayatını kaybedenler arasında milyarder iş adamı da var

İtalya'nın Milano kentinde tek motorlu bir uçak kalkıştan kısa bir süre sonra henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü. Uçakta bulunan 8 kişi hayatını kaybederken kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kazada hayatını kaybedenler arasında Romanya'nın en zengin iş adamlarından Dan Petrescu da bulunuyor.

İtalya'nın Milano kentinde uçak düştü. 8 kişinin hayatını kaybettiği uçak kazasında, ölenler arasında, Romanya'nın en zengin iş adamlarından Dan Petrescu'nun da olduğu öğrenildi. Uçağın, kalkıştan kısa süre sonra düştüğü belirlendi.

İtalyan basınında yer alan haberlere göre, 68 yaşındaki milyarder Dan Petrescu'nun kullandığı tek motorlu Pilotus PC-12 model uçak, Milano Linate havaalanından yerel saatle 13.00 civarında, kalkışından kısa süre sonra henüz belirlenemeyen sebeple San Donato ilçesindeki kullanılmayan bir binanın üstüne düştü.

İtalya'da facia gibi kaza: Hayatını kaybedenler arasında milyarder iş adamı da var

KAZADAN KURTULAN YOK

Rotası Sardinya Adası'ndaki Olbia kenti olan uçaktaki 8 kişiden kurtulan olmadı. Ölenler arasında Romanya'nın en zengin iş adamlarından Dan Petrescu'nun da olduğu bildirildi. Dan Petrescu'nun yanı sıra eşi, oğlu ve aile dostlarının da uçakta bulunduğu belirtildi. İtalya Uçuş Güvenliği Ajansı (ANSV), kazayla ilgili soruşturma başlattı.

İtalya'da facia gibi kaza: Hayatını kaybedenler arasında milyarder iş adamı da var - Resim : 2

Milano Cumhuriyet Başsavcılığından Savcı Tiziana Siciliano da uçağın kara kutusunun bulunduğunu, olayla ilgili kusurlu felaket gerekçesiyle soruşturma başlatacaklarını açıkladı.

Savcı Siciliano, kazadan önce uçuşla ilgili radarda anormallik tespit edildiğini ancak uçaktan herhangi bir alarm gelmediği bilgisini verdi. Kazanın ardından Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala olay yerinde incelemelerde bulundu.

İtalya'da facia gibi kaza: Hayatını kaybedenler arasında milyarder iş adamı da var - Resim : 3

 

İtalya'da facia gibi kaza: Hayatını kaybedenler arasında milyarder iş adamı da var ile ilgili etiketler İtalya uçak kaza milano Dan Petrescu
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.