İtalya’da buzul kopmasıyla gelen çığ felaketi! 5 kişi öldü, 8 yaralı var

Dün 10 derecelik ısı artışı yaşanan İtalya’daki Marmolada Dağı’ndan buzul parçası koptu. İki noktadan kırılan buz kütlesi nedeniyle çığ meydana geldi. Çığ felaketinde en az 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi de yaralandı.

İtalya'da buzul felaketi yaşandı. Trentino ve Veneto bölgeleri arasında yer alan Alp Dağları’nın bir bölümünü oluşturan Dolomit Dağları’nın en yüksek noktası Marmolada Dağı’nda buzul parçası koptu,

Buzulun kopması sonucu meydana gelen çığda ilk belirlemelere göre en az 5 kişinin hayatını kaybettiği, 8 kişinin de yaralandığı aktarıldı.

İtalya’da buzul kopmasıyla gelen çığ felaketi! 5 kişi öldü, 8 yaralı var

Çok sayıda Alp Dağları Ulusal Arama-Kurtarma ekibinin bölgeye sevk edildiği ve helikopter desteği ile bölgede arama-kurtarma operasyonu düzenlediği aktarıldı.

Yetkililer, buz kütlesinin iki noktadan kırılarak çığa neden olduğu ifade etti. Dün ise Marmolada'da yaklaşık 10 derecelik bir sıcaklık artışı olduğu aktarılmıştı.

İtalya’da buzul kopmasıyla gelen çığ felaketi! 5 kişi öldü, 8 yaralı var ile ilgili etiketler İtalya çığ Marmolada Dağı buzul kütlesi koptu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.