İtalya'da büyük kriz: 2. Dünya Savaşı'ndan beri böylesi görülmedi''

İtalya’da koronavirüsü nedeniyle önce maçlar seyircisiz oynanmaya başladı. Salgının had safhaya ulaşmasının ardından Serie A’da tüm spor faaliyetleri durduruldu. Her gün yüzlerce insanın hayatını kaybettiği ülkede 2. Dünya savaşından sonra en büyük krizle karşı karşıya gelindi.

Koronavirüs ile boğuşan İtalya'da yeni kriz! ''2. Dünya Savaşı'ndan beri böylesi görülmedi''
Demirören Haber Ajansı (DHA) İtalya muhabiri Esma Çakır, Avrupa’da korona virüsünden en çok etkilenen ülke olan İtalya’daki son durumu ve İtalyan sporunda yaşanan travmayı Spor Arena’ya anlattı.

Liglerin ne zaman başlayacağı öngörülüyor, herhangi bir tarih konuşuluyor mu?
Şu an için kesin bir tarih yok. Tabii ki bu salgının gidişatına bağlı olacak. En olumlu düşünenler, nisan sonu ya da mayıs başı öngörüyordu, ancak bana çok optimist geliyor. Ancak mesela, rugby gibi sporlarda ligi tamamen durduruldu. Ülkede sıkı tedbirler 3 Nisan’a kadar planlanmıştı. Ancak bunun uzayacağı artık kesin. Bu nedenle Spor Bakanı Spadafora, kademeli olarak normale dönüşte de karşılaşmaların hemen seyircili oynanmaya başlamasının mümkün olmadığını söyledi. Spor Bakanı, virüsün merkez üssü olan kuzeydeki Lombardiya’da yayılmasının nedenlerinden biri olarak görülen Atalanta-Valencia karşılaşmasını da hatırlatarak, bu nedenle özellikle futbol karşılaşmaları konusunda daha dikkatli olacaklarını söyledi.Bakan ayrıca, bu krizin sonunda her şeye yeniden başlandığında, sosyal ve ekonomik rolü önemli olan sporun önemli bir motor olacağını da ekledi.

İtalya'da büyük kriz: 2. Dünya Savaşı'ndan beri böylesi görülmedi'' ile ilgili etiketler İtalya Juventus İtalyan Koronavirüs Korona seri a
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.