İtalya'da aşı olmayanlara para cezası kesilecek

İtalya'da henüz koronavirüs aşısı yaptırmamış olanlara yönelik ek tedbirler bugün uygulanmaya başlandı. Açıklanan karara göre aşısızlara para cezası uygulanacak. 

İtalya hükümetinin daha önce aldığı kararlara göre, bugünden itibaren mağazalara, kamu daireleri, postanelere girmek için, Kovid-19 aşısı yaptırıldığı ya da kısa süre önce Kovid-19'un atlatıldığı veya son 48 saat içinde negatif sonuçlu test sonucunu belgelendiren "Normal Yeşil Geçiş" belgesi gerekecek.

Yine bugünden itibaren daha önce aşı zorunluluğu getirilen 50 yaş üstü kişilerden halen aşı yaptırmamışlar için para cezası devreye girdi.

Buna göre, geçerli bir nedeni olmadan aşı yaptırmamış 50 yaş üstü kişilere bir kereliğine 100 avro para cezası kesilecek.

Ayrıca 50 yaş ve üzerindeki kişiler, 15 Şubat'tan itibaren iş yerlerine girişte de bu belgeyi göstermek zorunda olacak.

Diğer yandan, en az çift doz aşısı olanların "Yeşil Geçiş" belgesinin de kapsama süresi 9 aydan 6 aya indirildi.

Bu arada, şehir içi toplu taşımadan, tren, gemi, iç hat uçak seferlerine, kafe-bar, otel, restoran (açık alanları da dahil olmak üzere), yüzme havuzları, spor salonları ve diğer sosyal faaliyetlere girişlerde ise sadece aşı yaptıranların veya kısa süre önce Kovid-19 geçirenlerin temin edebildiği "Süper Yeşil Geçiş" belgesi göstermek zorunlu olmaya devam edecek.

Eczane ve süpermarket gibi temel ihtiyaçların temin edildiği yerler ile karakollar için ise herhangi bir şekilde "Normal Yeşil Geçiş" ya da "Süper Yeşil Geçiş Belgesi" şartı aranmayacak.

İtalyan basınına yansıyan haberlere göre, ülke genelinde açık havada maske takma zorunluluğu da 10 Şubat'a kadar uzatıldı.

Aynı şekilde diskotek ve balo salonları da bu tarihe kadar kapalı kalmaya devam edecek.

İtalya'da aşı olmayanlara para cezası kesilecek ile ilgili etiketler İtalya Korona Para kovid aşı corona cezası
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.