İtalya, Wembley'de Euro 2020 Şampiyonu oldu!

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 finalinde İngiltere ile İtalya karşı karşıya geldi. Dev finalin normal süresi 1-1 sona erdi ve mücadele uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara gidildi. İngiltere'yi 3-2 mağlup eden İtalya turnuvayı şampiyon olarak tamamladı.

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası EURO 2020 finalinde İngiltere ile İtalya karşı karşıya geldi. Dev finalin normal süresi 1-1 sona erdi ve mücadele uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara gidildi.

EURO 2020'nin normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan final maçında İngiltere'ye penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan İtalya, 53 yıl sonra kupanın sahibi oldu. 

FİNAL TARİHİNİN EN ERKEN GOLÜ

İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda 60 binin üzerinde taraftarın tribünlerden takip ettiği final maçında, turnuvada ikinci kupasını hedefleyen İtalya ile şampiyonada ilk kez finale kalan İngiltere karşılaştı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan İngiltere, ilk tehlikeli atağında golü buldu. Sağ kanattan Kieran Trippier'in ceza sahasına yaptığı uzun ortayı iyi takip eden Luke Shaw, kale önü sol çaprazdan düzgün bir vuruşla topu ağlara göndererek takımını 1-0 öne geçirdi. Milli formayla ağları ilk kez sarsan Shaw, 1 dakika 56 saniye ile şampiyona finallerindeki en erken gole imza atarak tarihe geçti.

35. dakikada orta sahada topla buluşan İtalyan oyuncu Federico Chiesa'nın üst üste attığı çalımların ardından ceza yayı bölgesinden yerden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti. İtalya, ilk yarıda topa daha fazla oynayan taraf (yüzde 62) olmasına rağmen aradığı gol pozisyonlarını bulamadı ve İngiltere ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda, 67. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda arka direkte Verratti kafayı vurdu. Kaleci Pickford topu çeldi. Seken topu Bonucci tamamladı ve skora dengeyi getirdi.

UZATMALARDA GOL ÇIKMADI, PENALTILARA GEÇİLDİ

Dev finalin normal süresi 1-1 sona erdi ve mücadele uzatmalara gitti. Uzatmalarda da eşitlik bozulmayınca penaltılara gidildi. Final maçında İngiltere'ye penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan İtalya kupanın sahibi oldu. 

Stat: Wembley

Hakemler: Björn Kuipers, Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (Hollanda)

İtalya: Donnarumma, Di Lorenzo, Bonucci, Chiellini, Emerson (Dk. 118 Florenzi), Barella (Dk. 54 Cristante), Jorginho, Verratti (Dk. 96 Locatelli), Chiesa (Dk. 86 Bernardeschi), Insigne (Dk. 91 Belotti), Immobile (Dk. 55 Berardi)

İngiltere: Pickford, Trippier (Dk. 70 Saka), Walker (Dk. 120 Sancho), Stones, Maguire, Shaw, Phillips, Rice (Dk. 74 Henderson, Dk. 120 Rashford), Mount (Dk. 99 Grealish), Sterling, Kane

Gol: Dk. 2 Shaw (İngiltere), Dk. 67 Bonucci (İtalya)

Sarı kartlar: Dk. 47 Barella, Dk. 55 Bonucci, Dk. 84 Insigne, Dk. 90+6 Chiellini, Dk. 114 Jorginho (İtalya), Dk. 106 Maguire (İngiltere)

İtalya, Wembley'de Euro 2020 Şampiyonu oldu! ile ilgili etiketler EURO 2020 İngiltere İtalya final

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.