İtalya neden mavi forma giyer? İşte gerçek sebebi!

EURO 2020'de Türkiye ile birlikte A Grubu'nda yer alan İtalya Milli Takımı, grupta ikide iki yaparak iyi futbolunu sürdürüyor. Şampiyonanın şimdiden favorisi gösterilen İtalya neden mavi forma giyer? Merak edilen detay haberimizde.

İtalya neden mavi forma giyer? İşte gerçek sebebi!

İtalya neden mavi forma giyer sorusu gündemde. EURO 2020'nin en iyi ekiplerinden olan İtalya, çıktığı iki maçta da 3-0'lık skorlarla galip geldi. Turnuvanın en azından yarı finalini şimdiden garantileyen İtalya Milli Takımı neden mavi forma giyiyor? Sebebi nedir?

İTALYA NEDEN MAVİ FORMA GİYER?

EURO 2020'de grupta ikide iki yapan İtalyanların neden mavi renk forma giydiği, bayrağında yer alan yeşil, beyaz ve kırmızı renkleri nedeniyle merak ediliyor. İtalyal Milli Takımının gönüllerde taht kuran mavi renkli formasının diğer adı Azzuri'dir. Yaşı biraz büyük futbolseverlerin bariz olarak hatırlayacağı bir detay olan İtalya Milli Takımı gök mavi forması, ülkenin resmi bayrağının renkleriyle örtüşmüyor.

Aslına bakarsanız, Almanların beyaz ve siyah, Hollandalıların turuncu, Avustralyalıların sarı forma giymeleri ile benzer sebebe dayanıyor; tarihlerine. İtalya’da cumhuriyetin kökenlerinin dayandığı ve 1946’da tarihin tozlu sayfalarına karışan Savoy Hanedanlığı’nın gök mavisi bayrak renginden alır rengini. Geçmişe bir atıf, kökenlerine bir selam ve hatır göndermesidir bu. Zira tricolor olarak bilinen ve yeşil, beyaz ve kırmızı üç eşit parçadan oluşan İtalya bayrağı ile herhangi bir ortak noktası yoktur formaların.

Azzurrı'nin Hikayesi: Gök Mavili Forma | Plase Dergi

İTALYANLARIN FORMA TARİHİ

15 Mayıs 1910’da ilk resmi maçına Fransa karşısında çıkan İtalya Milli takımı, bilinenin aksine düz beyaz bir gömlek muadili kıyafetle sahada yer aldı. Henüz Birinci Dünya Savaşı arefesinde, ilgilenilecek daha mühim konular olacak olmalı ki, forma üzerine herhangi bir karar verilememiş. Böylelikle daha sonradan kolaylıkla telafisi yapılabilecek bir renk üzerine karar kılınmış. 6 Ocak 2011’de Macaristan’a karşı Milano’da oynanan maçta ise ilk kez mavi forma, Savoy hanedanlığı kökenlerinden ilham alınarak kullanılmış. Yani anlayacağınız bu tarih, bugünkü İtalya Milli Takımı formasının ilk kez gözler önüne çıktığı maçın günüdür. Formayı, göğüste Savoy Krallığının arması, beyaz şortu ve sonradan tekrar maviye dönecek siyah çoraplar kombinlemiştir.

İtalya neden mavi forma giyer? İşte gerçek sebebi! ile ilgili etiketler EURO 2020 italya neden mavi forma giyer
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.