İtalya ile Arjantin arasında "Maradona Kupası" oynanacak

İtalya'da 7 yıl top koşturan ve öldükten sonra ismi Napoli'nin stadına verilen Arjantinli futbol efsanesi Diego Armando Maradona anısına bir "Süper Kupa" maçı organize edilecek. EURO 2020 şampiyonu İtalya ile Copa America şampiyonu Arjantin, Maradona Stadı'nda "10"un için karşı karşıya gelecek.

Arjantin'in Copa America, İtalya'nın EURO 2020 zaferlerinin ardından bu iki ülkenin "Maradona Kupası" adı altında bir gösteri maçı yapması gündeme geldi. UEFA ile CONMEBOL, Avrupa ve Güney Amerika şampiyonları arasındaki mücadelenin tarihini belirlemek için görüşmelere başladı.

Copa America finalinde Brezilya'yı 1-0 mağlup eden Arjantin, 193 yılından beri hasret kaldığı şampiyonluğa nihayet ulaştı. Brezilya için tarihi öneme sahip Maracana Stadı'nda elde edilen bu zafer, iki ezeli rakip açısından büyük önem taşıyordu. 4 gol, 3 asistlik performansıyla Arjantin'in zaferinde büyük payı olan Lionel Messi, milli takım kariyerindeki ilk kupasını bu şekilde kaldırdı. 

NAPOLİ'DE OYNANACAK

İtalya ise 1968'den sonra 2. kez Avrupa şampiyonu oldu. Azzurriler de tıpkı Arjantin gibi finaldeki rakibini kendi evinde, ikonik mabedinde devirdi. İngiltere'yi Wembley'de penaltılarla geçen Roberto Mancini yönetimindeki İtalya, Avrupa'nın en büyüğü olurken hiç bileği bükülmedi. 

2020'de hayatını kaybeden futbolun efsanevi ismi Diego Armando Maradona, futbol hayatının en parlak yıllarını İtalya'da Napoli formasıyla geçirmişti. İki ülke için de büyük bir kahraman olan Maradona'nın ismi Napoli'nin Stadı'na verilmişti. New York Times'ta yer alan habere göre; maç Napoli'deki Stadio Diego Armando Maradona'da oynanacak ve geçen yıl vefat eden futbol ikonunun anısına yapılacak.

Maçın detayları henüz teyit edilmedi, ayrıca bunun Maradona'ya bir defalık bir saygı mı yoksa Avrupa Şampiyonası ve Copa America kazananlarını içeren normal bir Süper Kupa tipi etkinliğin başlangıcı mı olacağı da bilinmiyor.

İtalya ile Arjantin arasında "Maradona Kupası" oynanacak

İtalya ile Arjantin arasında "Maradona Kupası" oynanacak ile ilgili etiketler Arjantin İtalya Napoli Diego Armando Maradona
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.