İsviçre'de Türk iş adamının fabrikasına kimyasal saldırı

Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrupa Bölge Komitesi üyesi işadamı Suat Şahin'in sahibi olduğu İsviçre'deki fabrikasına kimyasal maddeyle saldırı düzenlendi. Saldırıda zehirlenen 9 işçi hastanede tedavi altına alındı. Saldırıyı terör örgütü PKK'nın yaptığının altı çizildi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

PKK'lı teröristlerin Avrupa'da kollandığı ülkelerden İsviçre'de Türk işadamının fabrikasına saldırı düzenlendi. Olten kentinde 24 Mayıs'ta düzenlenen saldırının kimyasal madde ile gerçekleştiği ve 9 işçinin zehirlendiği öğrenildi. İşçilerin hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

PKK'lı teröristlerin gerçekleştirdiği üzerinde durulan saldırı, İsviçre'de Türk toplumunun sevilen isimlerinden iş adamı Suat Şahin'in sahibi olduğu fabrikada gerçekleşti. Dünya Türk İş Konseyi Avrupa Bölge Komitesi üyesi olan Şahin'in fabrikasına düzenlenen saldırının Türk iş adamlarına yönelik Avrupa'da yapılan ilk saldırı olmadığı belirtiliyor.

İsviçre'de Türk iş adamının fabrikasına kimyasal saldırı

PLANLI BİR SALDIRI

SuperHaber'in edindiği bilgilere göre saldırı için önceden planlandığı anlaşılıyor. İsviçre'de meydana gelen kimyasal saldırının bölgede yaşayan Türklerin büyük tepkisini çektiği öğrenildi. Fabrikanın sahibi olan Suat Şahin, 9 işçinin zehirlendiği saldırı sonrası polisin sadece tutanak tutarak olay yerinden ayrıldığını söyledi.

İsviçre'de Türk iş adamının fabrikasına kimyasal saldırı - Resim : 2

PKK BUNU İLK KEZ YAPTI

Avukat tutarak olayın takipçisi olacağının altını çizen Suat Şahin "Biz İsviçre'de kendi ekmeğimizin peşindeyiz ve vergi ödüyoruz. İsviçre hükümeti, devleti ve polisi bizim güvenliğimizi sağlamakla mükelleftir. Bu saldırılar daha önce başka yerlere yapıldı, şimdi bana sıra geldi, sonra başka birinin başına gelecek. İsviçre'de Türk iş insanlarına yönelik saldırılar resmen çok olağanmış gibi görülmeye başlandı. Yapanlar da belli. Bunlara yıllardır neden dokunulmuyor? Bunu da anlamış değilim." dedi.

İsviçre'de Türk iş adamının fabrikasına kimyasal saldırı - Resim : 3

Şahin konuşmasının devamında ise, ”Apo’nun içeride tutulması ve PKK kamplarına TSK’nın yaptığı operasyonlarına misilleme olarak yaptıklarını yayınladılar. İlk defa eylemlerinde zehirli kimyasal atarak resmen canımıza kastetmek istediler.”şeklinde konuşarak, PKK yandaşlarının geçmişte de kendisine yönelik pek çok saldırısı olduğunu ama faillerin hala yakalanamadığını sözlerine ekledi.

İsviçre'de Türk iş adamının fabrikasına kimyasal saldırı - Resim : 4


BÖLÜCÜ ÖRGÜT SALDIRIYOR POLİS NEDEN YAKALAMIYOR?

İsviçre'deki Türk sivil toplum kuruluşlarının çatı organizasyonu olan, İsviçre Türk Toplumunu'nun (İTT) Başkanı Şeref Yıldız'ın evi terör örgütü PKK yandaşlarınca son iki yılda tam beş kez saldırıya uğramıştı. Şerif'in evine yönelik son saldırı ise mart ayında meydana gelmişti. 29 Nisan'da ise İTT'nin, Rümlang bölgesinde yer alan merkez binasında posta kutusunda bomba bulunmuştu. Söz konusu saldırıların failleri sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarla eylemleri üstlenseler de İsviçre polisi henüz bu kişileri yakaladığına dair bir açıklama yapmadı.

İSVİÇRE PKK’YI NEDEN KORUYOR?

Öte yandan İTT'den 16 Şubat 2021'de yapılan yazılı açıklamada, İsviçre hükümetine çağrıda bulunulmuş ve "ABD ve Avrupa Birliği'nde, PKK terör örgütü olarak tanınırken, İsviçre'de terör örgütü olarak tanınmamasına bir anlam veremiyoruz. PKK'nın İsviçre'de de terör örgütü olarak kabul edilmesini talep ediyoruz." şeklinde ifadeler kullanılmıştı.

İsviçre'de Türk iş adamının fabrikasına kimyasal saldırı ile ilgili etiketler PKK İsviçre Fabrika Saldırı kimyasal

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.