İsviçre, Türkiye'yi riskli ülkeler listesinden çıkardı

İsviçre riskli ülkeler listesini yeniledi. Nisanda bu kapsama giren Türkiye listeden çıkarıldı. Yarından itibaren Türkiye'den İsviçre'ye seyahat eden yolcular zorunlu karantina uygulamasından muaf tutulacak.

 

İsviçre'de federal hükümet, koronavirüs salgınını önlemek amacıyla seyahat kısıtlaması getirdiği riskli ülkeler listesinden Türkiye'yi çıkardı. Türkiye'ye gidiş ve gelişlerde Covid-19 aşısı yaptırmayanlar için test yaptırma zorunluluğu bulunuyor.

Federal Sağlık Dairesi'nin aldığı kararla 19 Nisan'dan itibaren Türkiye riskli listeye alınmış ve listedeki ülkelerden İsviçre'ye seyahat edenlerin 10 gün boyunca karantinada olacağı duyurulmuştu. Listede bugün yapılan güncelleme ile yarından geçerli olmak üzere, Türkiye riskli ülkeler listesinden çıkarıldı. Böylece Türkiye'den İsviçre'ye seyahat edenler karantina şartından muaf tutulacak.

İsviçre aynı kararı İran, Hırvatistan, Lüksemburg, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile Almanya, Fransa ve İtalya'nın bazı bölgeleri için de uygulayacak. İngiltere, Hindistan Belçika, Hollanda, İsveç, Arjantin, Slovenya, Letonya, Litvanya, Şili, Nepal, Tanzanya ve Uruguay gibi ülkelerin de aralarında bulunduğu 30 ülke ise listede kalmaya devam edecek.

İsviçre, Türkiye'yi riskli ülkeler listesinden çıkardı ile ilgili etiketler İsviçre Türkiye sorunlu karantina
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.