İşveren için son tarih 26 Ağustos!

İşveren için son tarih 26 Ağustos! Sosyal güvenlik Kurumu'nun yayınladığı uyarıya göre iş yerleri yanlış meslek bildirenlere ceza kesicek. İşverenler için meslek bildirmek için son gün ne zaman sizler için araştırdık.

İşveren için son tarih 26 Ağustos! Sosyal Güvenlik Kurumu'nun geçtiğimiz Temmuz ayında Türkiye genelinde muhtasar ve prim hizmet beyannamesi uygulamasına geçilmesi ile meslek adı ve kodunun iş yerleri tarafından doğru bir şekilde girilmesini istedi. Gerçeğe aykırı bildirilen yerler tespit edildiğinde ceza uygulanacaktır.

SGK'nın uyarısında, 15 Temmuz 2016 tarih 6728 sayılı Kanunla, muhtasar ve prim hizmet beyannameleri için yeni bir düzenleme yapıldığı belirtildi. Buna göre, sigortalıların, işyerinde fiilen yaptıkları işe uygun meslek ad ve kodlarını bildirilmesi gerektiği belirtilen uyarı yazısında, gerçeğe aykırı her bildirim için, her sigortalı için asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacağı belirtildi.

İşveren için son tarih 26 Ağustos!

"26 AĞUSTOS'A KADAR YAPILMASI GEREKMEKTEDİR"

Uyarı yazısında şöyle denildi: "Türkiye genelinde muhtasar ve prim hizmet beyannamesi uygulamasına 01.07.2020 tarihinden itibaren geçilmiş olup, bu döneme ilişkin bildirimlerin 26.08.2020 tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Yapılacak olan bildirimlerde sigortalıların meslek adı ve kodu bilgilerinin gerçeğe aykırı bildirdiği tespit edilen işyerleri için, aylık asgari ücreti geçmemek üzere, meslek adı ve kodu gerçeğe aykırı bildirilen sigortalı başına asgari ücretin onda biri tutarında idari para cezası uygulanacaktır. Bu çerçevede yapılacak olan bildirimlerde yukarıda bahsi geçen hususların dikkate alınması işverenlerimize önemle duyurulur."

Hürriyet'ten Hacer Boyacıoğlu'nun haberine göre; Meslek koduyla bildirim yapılması uygulaması, ücretlerin eksik bildirilmesi ve çalışanların büyük bölümünün asgari ücret üzerinden sigortalanmasına karşı bir önlem olarak gündeme geldi. Böylelikle orta vadede, belli meslek gruplarının asgari ücret üzerinden primlerinin yatırılmasının engellenmesi ve denetimler yapılırken mesleklerdeki asgari gelir seviyelerinin de dikkate alınması amaçlanıyor.

İşveren için son tarih 26 Ağustos! ile ilgili etiketler SGK Ceza işveren meslek adı meslek kodu bildirim yanlış
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.