İsveç'ten Türkiye uyarısı geldi: Sınır illerine seyahat etmeyin

İsveç Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye yönlik seyahat uyarısında bulundu. Ankara’daki büyükelçiliğin resmi sitesinden yayınlanan açıklamada, "Sınır illerinin Hatay, Kilis, Şırnak ve Hakkari'nin tamamına gereksiz yere seyahat edilmemesini tavsiye ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

İsveç Dışişleri Bakanlığı, Ankara Büyükelçiliği'nin resmi sitesinden Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısında bulundu. Bakanlık, Türkiye'ye seyahat edecek olan İsveç vatandaşlarına Irak ve Suriye sınırına 10 kilometreden fazla yaklaşılmamasını tavsiye etti. Açıklamada sınır kentlerinden Hatay, Kilis, Şırnak ve Hakkari yer aldı.

İşte açıklamanın tamamı:

"Güvenlik durumundaki değişiklikler nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı 28 Mart 2022'de Türkiye'ye yönelik tavsiyenin değiştirilmesine karar verdi. Aşağıdaki tavsiye geçerlidir:

Güvenlik durumu nedeniyle, Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye ve Irak sınırına, sırasıyla Suriye ve Irak sınırlarından 10 kilometre mesafeye kadar olan yakın bölgesine tüm seyahatlerin yapılmamasını tavsiye etmektedir. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı, sınır illerinin Hatay, Kilis, Şırnak ve Hakkari'nin tamamına gereksiz yere seyahat edilmemesini tavsiye ediyoruz. Tavsiye bir sonraki duyuruya kadar geçerlidir."

 

İsveç'ten Türkiye uyarısı geldi: Sınır illerine seyahat etmeyin ile ilgili etiketler Türkiye Hatay Kilis Şırnak Hakkari İsveç Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.