İsveç'ten Türkiye açıklaması: Anlaşmaya uyacaklar mı?

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması sonrasında NATO'ya üye olmak için harekete geçen İsveç'in Türkiye ile yaptığı anlaşma ile ilgili açıklama İsveç Başbakanı Andersson'dan geldi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrasında NATO’ya girmek isteyen İsveç ve Finlandiya’nın üyelik sürecini veto eden ve geçen ay İspanya’nın başkenti Madrid’de gerçekleşen NATO Zirvesi’nde ikna edilen Türkiye ile ilgili dikkat çekici bir açıklama İsveç’ten geldi.

Madrid’de Türkiye ile bir mutabakat imzalayan ve Türkiye ile teröre karşı iş birliği yapmaya karar veren İsveç yönetimi geçen hafta Türkiye’nin iadesini istediği bir adamı gönderme kararı almıştı.

Konuyla ilgili rutin bir işlem olduğunu söyleyen İsveçli yetkililerin ardından İsveç Başbakanı Magdalena Andersson’dan bir açıklama geldi. İngiliz haber ajansının “son dakika” ibaresiyle servis ettiği haberde Andersson, Madrid’de imzalanan anlaşmanın detaylarını paylaştı.

ANLAŞMAYA UYACAKLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de katılımıyla yapılan imza törenine katılan Andersson, İsveç’in NATO’ya üye olması için Türkiye ile yapılan anlaşmaya uyacaklarını söyledi.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Andersson, kart dolandırıcılığı suçlamasıyla İsveç’e kaçan Okan Kale isimli adamın iadesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kale’nin Türkiye tarafından iadesinin istendiğini söyleyen Andersson, “Bu karar İsveç ve uluslararası yasalara göre alındı ve biz bu şekilde çalışmaya devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Anlaşmaya uyacaklar mı? ile ilgili etiketler İsveç Türkiye terörist NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.