İsveç'teki Türk hasta Ankara'ya getirildi

İsveç'te yaşayan ve koronavirüs testi pozitif çıkan Emrullah Gülüşken için Türkiye harekete geçti. İsveç'te tedavisi yapılmayan Gülüşken ve ailesi için ambulans uçak gönderildi. O uçakta Ankara'ya iniş yaptı.

İsveç’in Malmö kentinde yaşayan Emrullah Gülüşken, yaklaşık 2 hafta önce yüksek ateş ve nefes darlığı yaşamaya başladı.

Gülüşken’in durumundan endişelenen ailesi, sağlık kuruluşunu arayarak yardım çağırdı. Ancak hastaneden herhangi bir geri dönüş olmadı. İki gün önce ambulansla hastaneye kaldırılan Gülüşken’in koronavirüs testi pozitif çıkmasına rağmen evine geri gönderildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Sevgili Leyla, sesini duyduk. Ambulans uçağımız saat 06.00'da havalanıyor, İsveç'e geliyoruz. Tüm Türkiye, böyle bir dönemde, uzakta olmanıza üzüldük. Baban için hastanemiz, hekimlerimiz hazır. Cumhurbaşkanımızın, bütün halkımızın geçmiş olsun dileklerini iletiyorum. Çok sevgiler." mesajıyla aileye güzel haberi verdi.

UÇAK ANKARA'DA

Gülüşken'i taşıyan ambulans uçak saat 13.40 civarında Ankara'ya iniş yaptı. Gülüşken, hastanede tedavi altına alınırken, ailesinin de koronavirüs testlerinin yapılmasının ardından 14 gün karantinaya alınacağı öğrenildi.

İsveç'teki Türk hasta Ankara'ya getirildi

"TEK BİR DEVLET BUNU YAPABİLİRDİ"

Emrullah Gülüşken'in kızı Leyla Gülüşken, "Hiçbir devletin bunu yapabileceğini düşünmüyorum. Tek bir devlet bunu yapabilirdi, o da kendini gösterdi, o devlet Türkiye." dedi. 

İsveç'teki Türk hasta Ankara'ya getirildi - Resim : 2

 BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı son dakika paylaşımında, "Bir kız evlat, COVID-19 hastası babası için hiçbirimizin unutamayacağı bir şey yaptı. Ülkemiz harekete geçti. Ambulans uçağımız sabah İsveç’ten hastamızı aldı. Birazdan Ankara’da olacak. (Sevgili Leyla, biz 25 bin hastamızı iyileştirdik. İnşallah Emrullah Bey de iyileşecek.)" demişti.

İsveç'teki Türk hasta Ankara'ya getirildi - Resim : 3

 

İsveç'teki Türk hasta Ankara'ya getirildi ile ilgili etiketler Sağlık Bakanlığı İsveç Koronavirüs Korona Türk Fahrettin Koca aile
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.