İsveç'te PKK/YPG paçavraları! Terör örgütü yandaşları, Göteborg'da gösteri yaptı

Terör örgütü PKK/YPG'ye verdiği destek nedeniyle Türkiye'nin, NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç'ten yine skandal görüntüler geldi. Göteborg kentinde toplanan bir grup terör örgütü yandaşı, İsveç'in Türkiye'ye silah ambargosu uygulamasını istedi. Polis gözetiminde yapılan gösteride terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen paçavralar taşınırken, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı.

Türkiye, terör örgütü PKK/YPG'ye yıllardır verdiği destek ve ülkemize uygulanan silah ambargosu nedeniyle İsveç'in NATO üyeliğine karşı çıkmaya devam ediyor. İsveç'ten, Türkiye'nin bu itirazını haklı çıkaran yeni görüntüler geldi.

İsveç'in Göteborg kentinde Götaplatsen Meydanı'nda toplanan bir grup terör örgütü yandaşı, İsveç'in Türkiye'ye silah ambargosu uygulaması talebiyle gösteri düzenledi.

Gösteride terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen paçavralar taşınırken, terör örgütü elebaşı Öcalan'ın posterleri açıldı.

Şehir merkezinde yürüyüş yapan terör örgütü yandaşlarının eylemi 2 saat sürdü.

Bir toplantıdan dönen Farklı Renkler Partisi (Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel, şahit olduğu eylemi görüntüleyerek tepki gösterdi. Yüksel, yaptığı açıklamada, İsveç hükümeti Türkiye ile masada pazarlık yaparken, terör örgütü yandaşlarının burada rahat bir şekilde gösteri yapabildiğine işaret ederek, "İsveç hükümeti PKK'yı terör örgütü kabul ettiğini söylüyor, fakat iki yüzlü bir politika uyguluyor." dedi. Yüksel, İsveçli bir politikacı olarak polis gözetiminde yapılan eylemi kınadığını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde de terör örgütüne ait görseller projeksiyon ile başkent Stockholm’de belediye binası ve kentin simge yapılarından Avicii Arena’ya yansıtılmıştı.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİN AVRUPA’NIN GÖBEĞİNDE ÜLKELERİ ESİR ALIRCASINA BİR FAALİYET ZİNCİRİ İÇİINDE BULUNMASI KABUL EDİLEMEZ”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal ise, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik başvuruları ile başlayan ve Türkiye’nin vetosuyla gelişen süreçle ilgili olarak Belçika’nın başkenti Brüksel’deki NATO Merkez Karargahı’nda temaslarda bulundu. Temaslarının ardından Kalın ve Önal gazetecilerle bir araya geldi. Terör örgütlerinin Finlandiya ve İsveç’te kurdukları faaliyet zinciri ile adeta bu ülkeleri esir aldığını ifade eden Kalın, “Bu terör örgütlerinin Avrupa’nın göbeğinde bu ülkeleri esir alırcasına bir faaliyet zinciri içinde bulunması kabul edilemez” ifadelerini kullanarak, Türkiye’nin NATO’nun genişleme politikasına karşı olan bir ülke olmadığını vurguladı.

 

İsveç'te PKK/YPG paçavraları! Terör örgütü yandaşları, Göteborg'da gösteri yaptı ile ilgili etiketler İsveç PKK Göteborg pkk/ypg gösteri silah ambargosu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.