İsveç'te İslamofobiyle savaşan Türk asıllı siyasetçiye ırkçı mektup!

İsveç'te İslamofobiyle ve ırkçılıkla mücadele eden Türk asıllı siyasetçiye, içinde Müslümanlara ve Erdoğan'a da küfürler edilen ırkçı bir mektup gönderildi. Irkçılar 'Ülkene dön pis domuz' derken, Türk siyasetçi Mikail Yüksel ise 'İslamofobiyle mücadelem bazılarını rahatsız ediyor' dedi.

İsveç'te Farklı Renkler Partisi (Nyans) Genel Başkanı Mikail Yüksel'e içinde "Ülkene dön, pis domuz" yazan mektup gönderildi.

ERDOĞAN VE MÜSLÜMANLARA NEFRET SÖYLEMLERİ DİKKAT ÇEKTİ

Mikail Yüksel'e gönderilen mektupta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Müslümanlara karşı ırkçı ifadeler de dikkat çekti.

'İSLAMOFOBİYLE MÜCADELEM BAZILARINI RAHATSIZ EDİYOR'

Türk asıllı siyasetçi Yüksel, uzun süredir ırkçı ve Türkiye karşıtlarının hedefinde olduğunu söyleyerek, "Özellikle terör örgütlerine ve İslam düşmanlarına karşı yaptığım siyaset, çok kişiyi rahatsız ediyor. Bu yüzden hakaretlere ve ırkçı saldırılara uğruyorum" dedi.

Önceden de ırkçı mektuplar aldığını ve Türkiye'ye dönmesini isteyenlerin olduğunu aktaran Yüksel, "Bu, bizim için normale döndü, benim burada siyaset yapmamı istemiyorlar. Mektupta, 'Ülkene dön, pis domuz" yazılmış, bana ırkçı hakaretlerde bulunmuşlar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret etmişler" diye konuştu.

DAHA ÖNCE TÜRK SİYASETÇİLER TEHDİT EDİLMİŞTİ

Daha önce Yüksel'i ölümle tehdit eden 19 yaşındaki bir kişi, 26 Mayıs'ta Göteborg Mahkemesi tarafından 5 bin kron cezaya çarptırılmıştı.

İsveç'te İslamofobiyle savaşan Türk asıllı siyasetçiye ırkçı mektup! ile ilgili etiketler İsveç Türk Irkçı Mektup siyasetçi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.