İsveçli papaz İslam'ı seçti

İsveç'in Jönköping şehrinde 30 yıldır papazlık yapan 76 yaşındaki Leif Skjetne isimli adam, sığınmacı bir çocuğun kendisini etkilediğini belirterek Müslüman olduğunu duyurdu.

İsveç'te yayın hayatını sürdüren Dagens gazetesine açıklamalarda bulunan Skjetne, ''2 yıl önce Fas'a yerleşerek adımı Ahmet olarak değiştirmiştim. Geçen ay da Müslüman olmaya karar verdim.'' ifadelerini kullandı.

SIĞINMACI ÇOCUK HAYATINI DEĞİŞTİRDİ

İsveç Kilise Birliği'ne istifasını sunduğunu aktaran Skjetne, 2015 yılında 18 yaşındaki bir sığınmacı çocuğun İsveç'te bakımını üstlendiğini, onunla birlikte hayatının değiştiğini dile getirdi.

''MÜSLÜMAN OLMAYA KARAR VERDİM, ÇÜNKÜ...''

Faslı sığınmacı çocuğun 2018 yılında sınır dışı edildiğini ve onun arkasından Fas'a yerleşme kararı aldığını vurgulayan Skjetne, şunları kaydetti:

"Önce Müslüman olmayı düşünmedim, Fas'a yerleştiğim için adımı Ahmet olarak değiştirmiştim. Adımı değiştirdikten iki yıl sonra da araştırarak Müslüman olmaya karar verdim."

TÜM MALINI MÜLKÜNÜ SATTI

Skjetne, İsveç'teki bütün malını, mülkünü sattığını belirterek, hayatının geri kalan dönemini Fas'ta geçireceğini bildirdi.

(AA)

İsveçli papaz İslam'ı seçti

İsveçli papaz İslam'ı seçti ile ilgili etiketler İslam İslamiyet İsveç Müslüman papaz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.