İsveç'in teröre desteğini kanıtlayan görüntü: Stockholm'ün en ünlü caddesine PKK paçavrası astılar

İsveç'in NATO üyeliğine katılmak için başvuracağını açıklaması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç'in teröre desteği nedeniyle soğuk baktıklarını açıklamıştı. Erdoğan'ın açıklaması sonrası İsveç'in teröre desteğini kanıtlayan nitelikte görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada büyük tepki çeken videoda Stockholm'ün en ünlü caddesinde terör örgütü PKK'nın paçavrası görüldü.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ile birlikte Baltık ülkelerini "Kızıl Ordu" paniği sardı. İsveç ve Finlandiya'dan peş peşe NATO'ya katılmak için açıklamalar geldi. Dünya kamuoyunda geniş yankı uyandıran gelişmelere Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil oldu. Erdoğan "İskandinav ülkeleri terör örgütü misafirhanesi gibi" sözleriyle İsveç ve Finlandiya'nın üyelik başvurusuna Türkiye'nin veto vereceğini belli ederken ortaya çıkan yeni görüntüler Erdoğan'ın sözünü destekler nitelikte oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından İsveç'ten skandal görüntüler geldi. Stockholm'ün en ünlü caddesi Kungsgatan'da PKK bayrağı açıldı. Görüntüler "Reddit" platformunda yayınlanırken, Türk kullanıcılar paylaşıma tepki gösterdi.

"SİVİLLERİMİZİ ŞEHİT EDEN TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK VERMEMELERİ GEREKİYOR"

Almanya'nın başkenti Berlin'de, NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İsveç ve Finlandiya'nın terör örgütü PKK/YPG'ye çok açık destek verdiğini vurgulayarak, "Bu da halkımızın hissiyatını olumsuz yönde etkiliyor, gözümüzün önünde tüm uyarılarımıza rağmen. Dolayısıyla müttefik olacak bir ülke açıkça PKK/YPG'ye, her gün bize saldıran askerlerimizi, polisimizi şehit eden, sivillerimizi şehit eden terör örgütüne destek vermemeleri gerekiyor" şeklinde konuştu.

RESMİ TEMASLAR İÇİN TÜRKİYE'YE HEYET GÖNDERECEKLER

Finlandiya ve İsveç'in FETÖ ve PKK terör örgütü üyesi 33 kişiyi iade etmeyeceklerini duyurması yeni bir krizin başlamasına neden olurken, NATO cephesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Finlandiya ve İsveç Dışişleri Bakanları'nın resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye heyet göndereceği duyuruldu.

İsveç'in teröre desteğini kanıtlayan görüntü: Stockholm'ün en ünlü caddesine PKK paçavrası astılar ile ilgili etiketler İsveç PKK terör Sosyal Medya Stoch cadde
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.