İsveç PKK'ya desteğe hala devam ediyor! Bölücü örgüt yandaşları yine gösteri düzenledi

NATO'ya girmek isteyen İsveç, PKK/PYD'lilerin gösterisine yine izin verdi. Bölücü örgüt destekçileri,Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın imzaladığı memorandumun imza mürekkebi daha kurumadan, Göteborg'da gösteri yaptı. İsveç makamları, iki hafta önce yine aynı şehrin Götaplatsen Meydanı'nda gösteri yapan PKK/PYD'ye izin vermişlerdi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Rusya ve Ukrayna arasın da meydana gelen savaş sonrası, İsveç ve Finlandiya, NATO'ya girmek için harekete geçmişlerdi. Ancak Türkiye, iki ülkenin PKK ve YPG'ye verdiği nedeniyle veto hakkını kullanacağını duyurmuştu.


PKK/PYD GÖTOBURG'DA İKİ HAFTA ÖNCE GÖSTERİ YAPMIŞTI

NATO toplantısı öncesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nda yaptığı konuşmada her iki ülkede bulunan terör varlıklarına dikkat çekerek NATO'ya giriş taleplerini reddeceklerini ifade etmişti. Tüm bu olaylardan sonra terör örgütü PKK/YPG yandaşları, İsveç'in Göteborg kentinde gösteri yapmıştı. Gösteride şehir merkezinde yürüyüş yapan terör örgütü yandaşlarının eylemi 2 saat sürmüştü. Yürüyüşte, bölücü terör örgütü PKK/YPG'yi simgeleyen paçavralar taşınırken, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterleri açılmıştı.

4'LÜ ZİRVE İLE ANLAŞMA YAPILMIŞTI

Türkiye'nin İsveç ve Finlandiya'ya karşı çıkması, dünya gündeminin en önemli maddeleri arasına girmişti.Türkiye'nin bu tavrı sonrası, İsveç ve Finlandiya hükümeti yetkilileri ile çeşitli görüşmeler yapılmıştı.Yine NATO'nun geçtiğimiz günler de Madrid'de yapılan toplantısında, iki ülkenin PKK/PYD ve FETÖ'ye desteği ile NATO üyelikleri en önemli gündem maddesi olmuştu. Toplantıda Türkiye, İsveç ile Finlandiya ve NATO yetkililerinin bir araya geldiği görüşme sonrası anlaşma sağlanmıştı. Görüşmenin ardından imzalanan ortak bildiride İsveç ve Finlandiya ülkelerinde barınan terör suçlularının Türkiye'ye iade edileceğini taahhüt etmişti.

YİNE İSVEÇ, YİNE PKK/PYD, YİNE GÖSTERİ, YİNE MÜSAMAHA!

NATO zirvesinde yapılan anlaşma sonrası NATO'ya girmek isteyen İsveç, PKK/PYD'lilerin gösterisine yine izin verdi. Bölücü örgüt destekçileri, Türkiye, İsveç ve Finlandiya’nın imzaladığı memorandumun imza mürekkebi daha kurumadan, Göteborg'da gösteri yaptı. Gösteri sırasında bölücü örgüt üyeleri, ellerinde yine PKK/PYD paçavraları ile Türkiye aleyhine sloganlar atarak, İsveç'in iade talebini yerine getirmemesi için baskı yaptı.

İsveç PKK'ya desteğe hala devam ediyor! Bölücü örgüt yandaşları yine gösteri düzenledi ile ilgili etiketler İsveç NATO Göteborg pkk/ypg gösteri

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.