İsveç medyası teröre destek veren hükümete yüklendi: NATO'ya giremezsek sorumlusu hükümet olacak

Nato üyeliğine başvuran ancak teröre destek vermesi nedeniyle Türkiye'nin karşı çıktığı İsveç'te medya hükümete yükleniyor. Hükümetin terör örgütü PKK/YPG ile olan ilişkilerine dikkat çeken İsveç medyası, Andersson'un Başbakan olabilmek için terör örgütü destekçisi Kakabaveh ile yaptığı anlaşmayı vurguladı. İsveç kamuoyu sosyal medyada yaptığı paylaşımlarda NATO'ya üye olmazlarsa sorumlunun hükümet olacağının altını çizdi.

İsveç'in NATO üyeliği başvurusu ile ilgili tartışmalar devam ederken ülke medyası, İsveç hükümetinin, terör örgütü PKK/YPG ile iş birliğini mercek altına aldı. İsveçliler de sosyal medyada hükümetin politikalarını eleştirdi.

İsveç'in NATO üyeliği başvurusu konusundaki tartışmalar devam ederken, Expresen Gazetesi, İsveç başbakanı ile terör örgütü PKK/YPG’ye desteği ile bilinen bir milletvekilinin ilişkisine yer verdi.

Gazete, mevcut İsveç Başbakanı Magdalena Andersson'un, başbakan olabilmesi için parlamentodan yeterli oyu, terör örgütü destekçisi vekil Amineh Kakabaveh ile yaptığı anlaşma sayesinde aldığına dikkati çekti.

Haberde bu durumun Türkiye’nin gözünden kaçmadığı belirtildi.

"NATO ÜYELİĞİ GERÇEKLEŞMEZSE BUNUN SORUMLUSU İSVEÇ HÜKÜMETİ"

İsveç’in Dagens industri gazetesi de, Sosyal Demokratlar partisi ile Kakabaveh arasında kriz çıktığını duyurdu.

İsveçliler ise sosyal medyada hükümetin politikalarını eleştirdi. Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda, NATO üyeliği gerçekleşmezse, bunun sorumlusunun İsveç hükümeti olacağı vurgulandı.

 

İsveç medyası teröre destek veren hükümete yüklendi: NATO'ya giremezsek sorumlusu hükümet olacak ile ilgili etiketler İsveç NATO hükümet
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.