İsveç Dışişleri Bakanı'ndan provokasyona skandal savunma: İfade özgürlüğü!

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström'den Kur'an-ı Kerim'i yakma skandalına akılalmaz bir savunma geldi. İsveçli bakan 'Hükümet olarak İsveç'te ifade özgürlüğü olduğunu hem de bu eylemi yapan kişilerin yanında olmadığımızı çok açık belirttik.' dedi.

Aşırı sağcı siyasetçi Rasmus Paludan’ın Türk Elçiliği önünde Kur’an yakmasına izin verilmesinin yankıları sürüyor.

NATO üyeliği için Türkiye'nin kapısını aşındıran İsveç'ten skandal bir hareket daha geldi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, İsveç mevzuatının kutsal kitapların yakılması gibi provokasyonları yasal kıldığını öne sürdü.

 

İsveçli bakan 'Bu bir ifade özgürlüğü müdür yoksa birinin öylece nefret suçu işlemesine izin mi verdiniz?' sorusuna şu yanıtı verdi;

'Hükümet olarak İsveç'te ifade özgürlüğü olduğunu hem de bu eylemi yapan kişilerin yanında olmadığımızı çok açık belirttik.'

 'İsveç yasalarına göre, ifade özgürlüğü bunun yapılmasını yasal kılar' diyen Billström, bunun yasal olmasının hükümetinin bu eylemi desteklediği anlamı taşımayacağının altını çizdi.

 

 

İsveç Dışişleri Bakanı'ndan provokasyona skandal savunma: İfade özgürlüğü! ile ilgili etiketler İsveç Kuran-ı Kerim
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.