İsveç Dışişleri Bakanı Linde, PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepki gösterdi

İsveç'te düzenlenen Almedalen Politika Forumu'nda Sol Parti milletvekilleri terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavraları açarak, PKK'nın terör örgütü olmadığı yönünde propaganda yapmıştı. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, 'Bu kesinlikle kabul edilemez' diyerek Sol Parti'ye tepki gösterdi.

NATO'ya girmek isteyen İsveç, geçtiğimiz günlerde düzenlenen NATO Zirvesi'nde Türkiye ve Finlandiya ile ortak bildiriye imza atarak, 'PKK ve uzantılarıyla mücadelede Türkiye’yle tam işbirliği' sözü vermişti. Ancak imzadan sonra da İsveç'te PKK yandaşları gösterilerine devam etti.

Hatta Gotland Adası'nda düzenlenen Almedalen Politika Forumu'nda Sol Parti milletvekilleri Daniel Riazat, Momodou Malcolm Jallow ve Lorena Delgado Varas, terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavraları açarak, PKK'nın terör örgütü olmadığı yönünde propaganda yaptı.

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Almedalen Politika Forumu'nda terör örgütü PKK'yı simgeleyen paçavralarını açıp propagandasını yapan Sol Parti'ye sosyal medyadan tepki gösterdi.

Twitter hesabından Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson'u da etkileyen Bakan Linde, "Bu kesinlikle kabul edilemez, PKK, 1984 yılında Olof Palme hükümeti tarafından terörist örgüt ilan edilen ve birçok masumun canına kıyarak vicdanları yaralayan bir örgüttür. Sol parti PKK eylemini derhal bırakmalıdır." açıklamasını yaptı. Aynı ifadeleri kullanan Adalet ve İçişleri Bakanı Morgan Johansson da Sol Parti'yi uyardı.

 

 

 

 

 

İsveç Dışişleri Bakanı Linde, PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepki gösterdi ile ilgili etiketler İsveç PKK propoganda sol parti Ann Linde
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.