İsveç Başbakanı Kristersson'a Pençe Kılıç Harekatı soruldu

Teröre karşı haklı mücadelesini kararlılıkla sürdüren Türkiye Avrupa’da da tabuları kırıyor. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson yaptığı son açıklama ülkelerindeki terör sevicileri üzdü.

Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Pençe Kılıç Harekatı hakkında soruya cevap veren Kristersson, Türkiye'nin teröre karşı kendini savunma hakkına sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Pençe Kılıç Harekatı’na dair soru üzerine Kristersson, Suriye'nin kuzeyindeki çatışmanın "çok karmaşık" olduğunu belirtti.

"Türkiye'nin kendisini teröre karşı koruma hakkı var"

Kristersson, "Bir yandan terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadele, diğer taraftan da Türkiye'nin terör saldırılarına maruz kalan bir ülke olduğu kabul edilmeli. Türkiye'nin kendisini terör saldırılarına karşı koruma hakkına sahip olduğunu belirtmek gerekir" ifadelerini kullandı.

Diğer ülkelerin Türkiye’yi anlaması gerektiğine dikkat çeken Kristersson, "Dünyanın geri kalanının Türkiye'yi vuran terör saldırılarının, diğer ülkeleri vuran terör saldırıları kadar Türkiye için de kötü olduğunu kabul etmesi için nedenler var" dedi.

"Terörle ilgili faaliyetlere katılan ve onları finanse edenlerin İsveç'i değil, Türkiye'yi hedef alıyor"

İsveç'in NATO üyeliğine Türkiye'nin onay vermesi için bir anlaşma imzaladığını da hatırlatan Kristersson, bunun İsveç'in terörle mücadeleyi yoğunlaştırması gerektiği anlamına geldiğini belirterek, "Çeşitli şekillerde teröre veya terörle ilgili faaliyetlere katılan ve onları finanse edenler İsveç'i değil, Türkiye'yi hedef alıyor. İsveç’in onlar için güvenli bir sığınak olmaması gerektiğini tespit ettik" dedi.

 

İsveç Başbakanı Kristersson'a Pençe Kılıç Harekatı soruldu ile ilgili etiketler YPG PKK Suriye
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.