İsveç Başbakanı Andersson: Türkiye'nin endişelerini ciddiye alıyoruz

İsveç Başbakanı Andersson NATO'ya üyelik süreci ve Türkiye'nin koyduğu veto hakkında açıklama yaptı. Andersson, "Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz, Finlandiya ile birlikte çözüm bulmak için diyaloğu sürdürüyoruz" dedi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusu konusunda Türkiye’nin endişelerini ciddiye aldıklarını belirterek, sorunu çözmek için Finlandiya ile diyalog halinde olduklarını ifade etti.

STOLTENBERG'DEN '3 ÜLKEYLE TEMAS HALİNDEYİZ' MESAJI

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ise, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusuna ilişkin yaptığı açıklamada, Türkiye'nin NATO, AB ve İsveç tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PKK'ya karşı terörle mücadele de dahil olmak üzere endişelerini dile getirdiğini ifade etti.

Stoltenberg, Türkiye'nin endişelerini hızla gidermek için 3 ülke yetkilileri ile temas halinde olduğunu söyledi.

İsveç Başbakanı Andersson: Türkiye'nin endişelerini ciddiye alıyoruz ile ilgili etiketler İsveç Türkiye Finlandiya NATO
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.