İSTÜN nerede? İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde hangi fakülteler ve bölümler var?

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN) nerede sorgusunu arayan öğrencilere kapılar 2020-2021 eğitim öğretim yılında açılmış oldu. Sağlık sektörünün öncülerinden olan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN) bünyesinde kaç fakülte ve bölüm var ibareleri de merak edilmekte.

30 yılı aşkın bir zamandır sağlık sektöründeki deneyimi ve işbirlikçiler tarafından sağlanan bilgi birikimi ile kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde (İSTÜN) Tıp Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu dahil olmak üzere toplamda 8 lisans ve 5 önlisans programı ile öğrencilere eğitim verilmektedir.

İçerisinde bulunduğumuz zamanda her daim öğrencilerine birinci nesil bir eğitim vermeyi amaç haline getiren İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi; mesleki yeterlilik, topluma her daim faydalı projeler üretebilen, araştırmaya her zaman meyilli, toplumun gelişimine öncü olan, küresel anlamda hizmetler sunan, tıp ve bilimin en ön saflarında yer almasını planladığı mezunları ülkesine kazandırmayı kendisine hedef bilmiştir.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler çağdaş bir sistem sayesinde yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmak yerine dünyanın da saygın üniversiteleri arasına girmeyi kendine hedef çizmiş bir akademik kadro ile eğitim görme şansına sahip olacaklardır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının tedavisinde geliştirme çabalarına devam eden Ar-Ge laboratuarlarında görev almakta olan kadronun da bilgi ve birikimlerinden faydalanacaklardır.

İSTÜN

Öğrencilerin lisans eğitimlerinde araştırma kültürünü genişletme, yaygınlaştırma ve daha yaratıcı bireyler yetiştirme amacı doğrultusunda düzenlenen projeler kapsamında genç neslin içerisindeki potansiyeli ortaya çıkaracaktır. İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nde proje destekleri doğrultusunda hem bireysel hem de grup olarak öğrencilere bilimsel üretim çabaları da teşvik edilecektir.

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, öğrencileri mezuniyetleri öncesi ve sonrasında hayata sıkı hazırlamak adına staj ve kariyer imkanları sunarak onları kültür sanat, sosyal sorumluluk ve spor dallarında daha da gelişmelerini sağlayacak imkanlar verecektir. İSTÜN içerisinde bulunduğumuz hayat şartlarında bilim, kültür, sanat, spor gibi pek çok alana önem vererek yaşamı daha da güzelleştiren bireyler yetiştirmeyi kendisine hedef haline getirmiş ve bu doğrultuda öğrencilerin sahip olduğu değerlerin tüm paydaşlara duyurulması ve çoğaltılmasını kendisine amaç edinmiştir.

NEDEN İSTÜN?

Yerleşkemize adım attığınız andan itibaren hem bireye hem de topluma fayda sağlamayı kendisine amaç edinen vakfımızın ve üniversitemizin, hem öğrencilerine hem de çalışanlarına ne kadar önem verdiğini daha yakından kendi gözlerinizle görebileceksiniz.

İSTÜN’de ilginizi çeken yeni fikirleri keşfedebilir ve size ilham sunan kalıplara meydana okuyan insanları bulabilir ve yaşamınızı değiştirecek yeni keşiflere erişebilirsiniz.

Hasta ihtiyaçlarının önemine vurgu yapan sarsılmaz inancımız, sağlık hizmeti sektöründe bilim insanını, öğrenciyi ve hatta stajyeri ve hatta dünyayı daha sağlıklı ve mutlu bir yere dönüştürme amaç edinen bir kültürün temel taşıdır.

İSTÜN

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’ni seçtiğiniz takdirde yalnızca bir üniversite seçmiş olmayacaksınız. İnovatif teknolojileri daha yakından tanıyarak ve kullanımlarını sağlayarak potansiyelinizi zirveye çıkarmayı ve sağlık hizmetlerini geliştirmeyi kendisine hedef edinmiş bir topluluğa dahil olmayı seçmiş olacaksınız.

Yarının liderleri ile konusunda uzman sağlık personelini yetiştirmek adına bilgi, tecrübe ve teknolojiyi bir araya sunarak üniversitemiz çatısı altında bütünsel eğitim anlayışını bulacaksınız. Tutukularınızın peşinde koşarak, yeteneklerinizi keşfedip daha da derinleştirmek adına İSTÜN’e geleceksiniz ve bunları alacağınız mükemmel eğitimle harmanlayarak gelecek nesillere ışık olacaksınız. Sürekli olarak gelişmeye, sosyal adalete inanan ve toplum yararını öne çıkaran bir kurum olarak ufkunuzu, kalbinizi ve zihninizi açmaya her daim hazır halde bulunacağız.

Tıp eğitimini kaliteyle bütünleştiren İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (İSTÜN), 2020-2021 eğitim ve öğretim yılına tamamen hazırdır. Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan ve Neutec İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bilgiç’in 40 yıldır hayallerini süsleyen İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi, kapılarını siz değerli öğrencilere açıyor. Tüm dünyada yaşanan ve sağlık sistemlerinin adeta kumdan kaleler gibi yıkıldığı günümüz şartlarında Türkiye; sağlık profesyonelleri, sağlık politikaları ve çalışanları ile ayakta kalabilmeyi başarmış nadir ve gelişmiş ülkelerden bir tanesi olmayı başarmıştır.

Bilgiç Vakfı önderliğinde kurulan İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi’nin (İSTÜN) temelleri, Mahmut Bilgiç tarafından atılmıştır. Yeni kurulan üniversitede hem bireylere hem de topluma küresel boyutta hizmet veren İSTÜN, tıp ve bilimin en ön saflarında yer alacak mezunlar yetiştirmek bir amaç olarak benimsenmiştir. Türkiye’nin sağlık sorunlarının farkında olan ve birinci basamakla bu sorunların üstesinden gelebilecek bilgi, beceri ve tutumlarla donanmış şekilde mezun vermeyi amaç haline getirmiştir.

İSTÜN

İSTÜN; birinci basamak sağlık kuruluşlarında hekimlik ve yöneticilik yapabilecek hale gelen tıp öğrencilerini, mesleğini etik kuralları çerçevesinde uygulayan, araştırıcı ve sorgulayıcı olan, kendisini sürekli olarak yenileyip geliştirebilen uluslararası düzeyde kabul edilen ölçütlerde pratisyen hekimler olarak yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Peki, İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi nerede, bünyesinde kaç fakülte ve bölüm var? Fakülte ve meslek yüksek okullarında bölümler neler? Meslek yüksekokullarındaki bölümler neler? İSTÜN’de iş garantisi var mı? Detaylar haberimizin devamında...

İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ'NDE (İSTÜN) NEREDE?

İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi olarak bilinen İSTÜN, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesindedir. Yerleşke içerisinde toplam 6681 m²’lik kapalı alanda 15 derslik, 12 eğitim laboratuvarı, 11 idare ofisi ile öğrencilere her daim hizmet vermektedir.

İSTANBUL SAĞLIK VE TEKNOLOJİ ÜNİVERSİTESİ'NDE (İSTÜN) KAÇ FAKÜLTE VE BÖLÜM VAR?

İlk defa 2020-2021 eğitim öğretim yılında öğrenci kabulü yapan İSTÜN’de;

- Tıp fakültesi
- Eczacılık
- Diş hekimliği fakültesi
- Sağlık bilimleri fakültesi
- Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu

dahil olmak üzere 8 lisans, 5 önlisans bölümü bulunmaktadır.

İSTÜN NE ZAMAN AÇILACAK?

İSTÜN, 2020-2021 eğitim öğretim yılında Zeytinburnu’nda bulunan yerleşkesinde kapılarını geleceğin sağlık personeline açacak.

İSTÜN’DE İŞ GARANTİSİ VAR MI?

İSTÜN’den mezun olan her öğrenciye iş garantisi sunulmaktadır.

İSTÜN nerede? İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi'nde hangi fakülteler ve bölümler var? ile ilgili etiketler İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi İSTÜN Bilgiç Vakfı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.