İSTÜN Eczacılık Fakültesi taban puanları 2021 boş kontenjanlar listesi

İSTÜN 2021 Eczacılık Fakültesi taban puanları adaylar tarafından araştırılıyor. 5-20 Ağustos 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek YKS tercihlerinde İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Eczacılık Fakültesi boş kontenjan listesi gündemde.

YKS tercihlerinde heyecan 5 Ağustos 2021 tarihinde başlıyor. YKS sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında tercih maratonuna başlayacak olan adaylar için sağlık sektöründe 30 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin sağlık personelini karşılamak adına adımlar atan İSTÜN için Eczacılık Fakültesi taban puanları ön plana çıkıyor.

Eczacılık; hastalıkların teşhisinde, tedavisinde ve hastalıklardan korunmada kullanılan doğal ve sentetik kaynaklı ilaç hammaddelerinden hareketle; değişik farmasötik tipte ilaçların hazırlanmasını, ilaçların analiz yöntemlerini, farmakolojik etkisinin devamlılığını, ilacın hastaya sunulmasını, emniyet, etkinlik ve maliyet bakımından en iyi biçimde kullanılması amacıyla gözetimini, ilaç kullanımı sonucu gerek birey gerekse toplum ölçeğinde ortaya çıkan çok yönlü sorunlara çözüm getirilmesinin esaslarını belirleyen önemli bir meslek dalıdır.

İSTÜN Eczacılık Fakültesi taban puanları 2021 boş kontenjanlar listesi

Eczacılık lisans eğitiminin temel amacı; eczacılık ve sağlık sektörünün, eczacılara gereksinim duyduğu her alanda nitelikli insan gücünü yetiştirmektir. Eczacılık hizmetleri, ilacı hastalara sunmanın yanında; sağlığın geliştirilmesi ve hastalığın rehabilite edilmesi noktasındaki tüm görev, yetki, sorumluluk ve işlevlerdir. Dünya Sağlık Örgütü eczacılık hizmetleri için dört ayrı işlev tanımlamaktadır. Bunlar; ilaçların hazırlanması, üretimi, kalite kontrolü; ilaçların temin edilmesi, depolanması ve dağıtımı (hastaya ulaştırılması); ilaçların akılcı kullanımının sağlanması ve ilaçların epidemiyolojisi ile istenmeyen etkilerinin izlenmesidir. İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Eczacılık Fakültesinin temel misyonu da bu hizmetleri toplumumuza en iyi şekilde sağlayabilecek nitelikli eczacıları yetiştirmektir.

Eczacılık eğitimi programımız; Türkiye’deki Eczacılık Fakültelerinin eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürebilmeleri için belirlenmiş olan asgari gereklilikleri kapsayan, eczacılık eğitiminin ulusal ölçekte çerçevesini çizen ve temel dayanaklarını sıralayan ana program olan “Ulusal Eczacılık Çekirdek Eğitim Programı (EczÇEP)” ve Ulusal EczÇEP Revizyon Komisyonunun 2019 yılında hazırlamış olduğu “Mezuniyet Öncesi Eczacılık Eğitimi” ulusal standartları göz önünde bulundurularak hazırlanmıştır. Bu kapsamda fakültemizde; Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği eczacı özelliklerine (iletişimci, lider, bakım verici, girişimci, yönetici, takım oyuncusu, hayat boyu öğrenen, karar alan, öğretici) uygun eczacıların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

İSTÜN Eczacılık Fakültesi taban puanları 2021 boş kontenjanlar listesi - Resim : 2

İSTÜN ECZACILIK FAKÜLTESİ TABAN PUANLARI 2021

Eczacılık (Burslu)

2021 Taban Puan: 464,83046 - SAY
2021 Kontenjan: 11
2021 Ücret: -

Eczacılık (Ücretli)

2021 Taban Puan: 426,41095 - SAY
2021 Kontenjan: 59
2021 Ücret: 95.000 TL

Eczacılık (İngilizce) (Burslu)

2021 Taban Puan: - SAY
2021 Kontenjan: 6
2021 Ücret: -

Eczacılık (İngilizce) (Ücretli)

2021 Taban Puan: - SAY
2021 Kontenjan: 34
2021 Ücret: 95.000 TL

İSTÜN Eczacılık Fakültesi taban puanları 2021 boş kontenjanlar listesi ile ilgili etiketler İstanbul Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi İSTÜN eczacılık fakültesi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.