ISTTA Başkanı Korkmaz: Turizmde rekorlara koşuyoruz

Türkiye'nin turizm performansını SuperHaber'e değerlendiren İstanbul Turizm Derneği Başkanı Halil Korkmaz, “Turizmdeki ilk 6 aylık verilere baktığımızda yıl sonunda yeni rekorların geleceğini öngörüyoruz” dedi.

İstanbul Turizm Derneği Başkanı Halil Korkmaz, 2019'un Türkiye turizminde rekor yılı olacağını söyledi.

"AVRUPALI TURİSTİ TEKRAR KAZANDIK"

Türkiye'nin Avrupalı turisti tekrar kazandığını belirten Halil Korkmaz, “2019'un İlk 6 ayında toplam 18 milyon yabancı turist ağırladık. Ana pazarlarda ciddi bir artış olduğunu gözlemledik. Özellikle, Avrupa pazarında yeniden yükselişe geçmemiz bizi çok mutlu ediyor. Önceki yıllarda Avrupa pazarında ciddi kayıplar yaşamıştık. Bugün ise Avrupalı turistin tekrar ülkemize döndüğünü görüyoruz. Almanya, İngiltere, Fransa, Hollanda, Belçika ve İtalya gibi ülkelerden gelen turistlerde yüzde 15'in üzerinde artış yakaladık. Bu durum biz turizmciler için çok sevindirici” diye konuştu.

ISTTA Başkanı Korkmaz: Turizmde rekorlara koşuyoruz

RUSLARIN İLK TERCİHİ TÜRKİYE

Rusya'nın Türkiye'ye olan ilgisinin devam ettiğini ifade eden Korkmaz, “Rusya bizim en önemli pazarlardan biri. 2018'de 6 milyon Rus turist ülkemizi ziyaret etmişti. Bu yıl ilk 6 ay itibariyle 3 milyona yaklaştı. Ruslar, ülkemizi çok seviyor. Tatil için öncelikli tercihleri her zaman Türkiye oluyor. Temmuz ve Ağustos ayı verileri açıklandığında Rus turist sayısının geçtiğimiz yıllara oranla daha da artacağını düşünüyorum. Yıl sonunda 7 milyon civarında Rus turisti ağırlarız” dedi.

İSTANBUL ZİRVEDE

İstanbul'un en çok ziyaret edilen şehirler arasında ilk sırada olmasına da değinen Halil Korkmaz şunları söyledi: "Medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan İstanbul'umuz turistlerin gözdesi haline geldi. İstanbul Turizm Derneği Başkanı olarak şehrimizin turizmdeki bu yükselişi beni oldukça gururlandırıyor. İstanbul, 2019 itibariyle 7 milyona yakın turistle en çok ziyaretçi alan şehir durumunda. Antalya ile tatlı bir rekabet içindeyiz. İstanbul'un dünyanın en iyi şehirleri arasında yer alabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

ISTTA Başkanı Korkmaz: Turizmde rekorlara koşuyoruz ile ilgili etiketler Türkiye İstanbul Avrupa turizm
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.