İstiklal Marşı neden yazıldı? Hikayesi nedir? Mehmet Akif İstiklal Marşı'nı neden yazdı?

İstiklal Marşı neden ve nasıl yazıldı? Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'nı neden yazdı sorularının yanıtı haberimizde. Türkiye'nin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşı'nın yazımına dair detaylar haberimizde.

İstiklal Marşı neden ve nasıl yazıldı? İstiklal Şairi olan bilinen Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı'nı neden yazdı? İşte merak edilen detaylar...

İSTİKLAL MARŞI NEDEN VE NAZIL YAZILDI?

İstiklal Marşı, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra 12 Mart 1921 yılında bağımsızlığımızı ifade etmek ve savaşlarda yorulan milletimize moral olması amacı ile yazılmıştır.

1921 yılı başlarında, Milli eğitim bakanlığı bir yarışma açtı. Bakan Hamdullah Suphi Bey marşı, ünlü şair Mehmet Akif Ersoy beyin yazmasını istiyordu. Mehmet Akif ise, yarışma sonucu ödül istemediğinden, şiiri yazmıyordu. Bu arada yapılan yarışma sonuçlanmış, kazanan olmamıştı. Bunun üzerine yeniden Mehmet Akif ‘e başvuruldu. Kurtuluş Savaşı’nın en derin heyecanlarını duyan ünlü şair, milli duygularının coşkusu içinde en güzel şiirlerinden birini yazdı. İstiklal Marşı adını taşıyan bu şiirdeki dizeler, gerçekten, milli duyguların ve bağımsızlık aşkının çok canlı anlatımıdır.

MEHMET AKİF İSTİKLAL MARŞI'NI NEDEN YAZDI?

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal marşımızı Kurtuluş savaşı öncesinde Milli mücadele ruhunu daha güçlü şekilde yansıtabilmek amacı ile yazmıştır. 

İstiklal Marşı neden yazıldı? Hikayesi nedir? Mehmet Akif İstiklal Marşı'nı neden yazdı? ile ilgili etiketler Mehmet Akif Ersoy İstiklal Marşı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.