İstiklal Caddesi'nde 'Putin' gerginliği! Arbede yaşandı...

Rusya'nın İstanbul Büyükelçiliği'nin bulunduğu İstiklal Caddesi'ndeki sokağa izinsiz olarak dev Putin posteri asmaya çalışan Rus sanatçı Alexander Donskoy, polis müdahalesiyle karşılaştı.

Rus sanatçı Alexander Donskoy, dün akşam saatlerinde Rusya'nın İstanbul Büyükelçiliği'nin bulunduğu İstiklal Caddesi'ndeki sokağa Rusya Devlet Başkanı Putin'in dev posterlerini asmaya çalıştı.

"Putin, Rusya mı?" isimli projesini "sanat meraklılarına" tanıtmak istediğini dile getiren Donskoy'un dev çizimlerinde Putin bir süper kahraman gibi resmedildi. Reuters'a konuşan Donskoy, "Şu anda Rusya ile Türkiye arasında bir gerilim var. Ben de buraya Türkiye'nin merkezine ve Rusya başkonsolosluğunun da bulunduğu ana caddeye gelerek Rusya'nın Putin olduğunu gösteriyorum" dedi

İstiklal Caddesi'nde 'Putin' gerginliği! Arbede yaşandı...

"BEN BARIŞ ELÇİSİYİM"

Donskoy, "Putin'in Rusya'yı nasıl ele geçirdiğini göstermek istiyorum. Aynı bir süper kahraman gibi yaptı bunu. Ben de portrelerin üzerine 'Putin bir süper kahraman' yazdım. Bu gösterinin bir benzerini ABD başta olmak üzere birçok ülkede de yapmak istediğini söyleyen Donskoy, "Diğer Batılı demokratik ülkelerde de yapacağım. Rus halkının, Putin'e yönelik uygulanan yaptırımlarının aslında kendilerine yapılıyormuş gibi gördüğünü göstermek istiyorum. Ben barış elçisiyim" ifadesini kullandı.

İstiklal Caddesi'nde 'Putin' gerginliği! Arbede yaşandı... - Resim : 2

"İZNİ YOK"

Etkinlik için izni olmadığı açıklanan Rus sanatçı ile güvenlik görevlileri arasında arbede yaşanırken, posterler kısa bir süre içinde toplandı.

Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer Donskoy'un böyle bir etkinlik için yasal izin almadığını duyurdu.

İstiklal Caddesi'nde 'Putin' gerginliği! Arbede yaşandı... ile ilgili etiketler Rusya Putin İstiklal Caddesi Rus
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.